Top 5 kombinacij okusov za radovedne brbončice

Ko so se naši predniki naučili uporabljati ogenj, so se nam odprla vrata v svet kulinarike. Od takrat je človeški rod na poti iskanja novih okusov in kombinacij, ki nam polepšajo življenje vsaj dvakrat na dan. Hrana, pijača, vonjave, praznovanja, pesmi, ples in kultura gredo z roko v roki. Povej mi, kaj ješ in povedal ti bom, kdo si, pravijo. Nekaj časa je že minilo, odkar je bila revolucionarna hrana majoneza zmešana s kečapom, danes pa odkrijmo 5 novih kombinacij za kulinarične avanturiste in aktiviste.

Čokolada in čipsČokolada in čips

Kombinacija sladkega in slanega, ki človeka preseneti. Poleg tega se hrustljavost čipsa in trdnost čokolade združita v unikatno teksturo, ki človeku prinese nasmeh na usta. Če se ob gledanju serij ne moreš odločiti za ali/ali, se odloči za in. Rešitev je pred nosom.

Arašidovo maslo in kisle kumariceArašidovo maslo in kisle kumarice

Arašidovo maslo je ena izmed najbolj široko uporabnih jedi. Ljudje ga jedo s piščančjimi zrazki, s pršutom, po ameriško z marmelado v nepečenem toastu brez skorje in še bi lahko naštevali. Niti kisle kumarice se niso mogle izogniti druženju z arašidovim maslom. Kislo, sladko in slano ter mazavo in kumarično hrustljavo je ena izmed top kombinacij današnjega časa.

Posoljene lubenicePosoljene lubenice

Sol je ojačevalec okusa. Sol povzroči, da naše brbončice bolje začutijo še vse ostale okuse. Tako kot v seriji Modern Family neko dekletce izboljša kakav s soljo in tako kot solimo maso za palačinke … še v Nutelli je sol in veseli smo tega. Če si želiš izboljšati svojo rezino lubenice, ji dodaj kanček soli, ne bo ti žal.

Mango in čiliMango in čili

Kdo ne mara manga? Morda tisti, ki preferirajo prekočo hrano. Prav za te pa je tale kombinacija. Mango v čili omaki je že tradicija v Mehiki, ne pa tudi v slovenskih mehiških restavracijah. Lahko pa si študentje pomagamo sami z receptom čili mango piščanec.

Sladoled in pomfriSladoled in pomfri

Nekoč sem sedel v McDonald’s-u, se brigal zase, ko mimo mene pride skupina deklet, ki so namakale pomfri v sladoled. Mislil sem, da sanjam, a te sanje se vlečejo že kakšno leto. Novi trend, za katerega smo slišali že vsi, razen morda McDonald’s. Počakajmo, da se ta kombinacija znajde v samostojnem meniju.

Prejšnji članekBomo morali vrniti pomoči iz PKP-jev?
Naslednji članek3 živalske vrste, ključne za ohranjanje ekosistema

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.