Top jedi za preganjanje mačka – po mnenju kuharskih strokovnjakov

jedi

V Sloveniji se je v zadnjih nekaj dnevih sprostila množica ukrepov. Eno izmed dolgo čakajočih sprostitev je definitivno predstavljalo ponovno odpiranje gostinskih lokalov. Medtem ko so se te ponekod odprli že na začetku prejšnjega tedna, so se v 4 regijah šele čez vikend. Marsikdo je komaj čakal, da se je lahko ponovno usedel v lokal in v miru spil eno pivo. Brez dvoma pa to pivo pri večini ni bilo zadnje, zaradi česar je imel marsikdo naporno slednje jutro. Eni izmed bolj znanih britanskih kuharjev so razkrili, katere so njihove top jedi po prekrokani noči.

»Mac and cheese«

Kuharica Monica Galetti je razkrila, da po naporni noči vedno poseže po jedeh, kot je »mac and cheese«. To je prijetna in enostavna jed, ki telesu doda veliko energije. Kuharica pripravi bešamel omako in testeninam doda slanino. Ko jed postavi v pečico poskrbi, da po njej potrese dovolj sira, saj ga obožuje. Pošalila se je, da ji je pri preganjanju mačka pomagalo tudi pitje paradižnikovega soka – ne koktejla »bloody mary« – ampak zgolj preprostega paradižnikovega soka.

mac and cheese
Za piko na i po vrhu testenin dodaj še slanino.

Pikantna chorizo jajca

Lastnik restavracije v Angliji Sat Bains prisega na pikantna chorizo jajčka. Jed obožuje predvsem zato, ker je osvežilna ter vsebuje veliko maščobe in začimb. Chorizo je fermentirana, sušena in prekajena klobasa, ki jo lahko preprosto narežemo in pojemo brez kuhanja. Bains jo v svoji jedi uporabi tako, da jo sortira, dokler ne iztisne dovolj olja nato pa na vrhu klobase popeče dve jajci. Kot »boom efekt« jedi doda še omako Tobasco in sojino omako.

Umazan riž

Harnet Baweja je soustanovitelj restavracije v Londonu, ki prisega na »umazan riž«. Se morda sprašuješ, kaj je to? Izraz umazan riž se nanaša na jed, kjer se pogrejejo ostanki riža, te pa se prelije z ocvrtim jajcem. Pri svojem preprostem receptu je Baweja opozoril na dodajanje čilija, saj ta pomaga pri preganjanju mačka. Kuhar je izdal, da gre po prekrokani noči pogosto na zajtrk v bližnjo kavarnico, kjer naroči kavo in fantastične čokoladne zavitke. Pri tem se je pošalil, da vedno nosi sončna očala in dolg plašč, da ljudje ne opazijo, da je še zmeraj v pižami.

Steak in jajca

Šef angleške restavracije Andrew D’Ambrosi je izdal, da je njegova »go-to« jed po naporni noči steak s pečenim jajcem. Steak pred peko ustrezno začini in ponev segreje na visoki temperaturi. Steak nato peče, dokler se obe strani ne obarvata v lepo rjavo barvo. Če dobi steak z dodatno maščobo, to odreže in z njo namaže ponev. Steak nato postreže z dvema pečenima jajcema in s skodelico kave.

steak

Focaccia sendvič

Kuharica in pisateljica kuharskih receptov Anna Barnett obožuje focaccia sendviče. Focaccia ali fokača je italijanski ploščati kruh, ki se ga tradicionalno uporablja kot prilogo, predjed ali kot kruh za sendviče. V tem primeru ga Barnett uporabi kot kruh za sendvič, saj ga obogati z mortadelo in taleggio sirom. Fokačo obožuje predvsem zato, ker je izredno hrustljava in lahkotna. Začinjena je z rožmarinom in z veliko oljčnega olja. Zraven sendviča si kuharica privošči še gazirano vodo s tremi rezinami limone in ogromno ledu.

focaccia

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.