V bližnji prihodnosti novi McDonald’si po Sloveniji

Otvoritev prenovljenega McDonald'sa na Čopovi
Otvoritev prenovljenega McDonald'sa na Čopovi Foto: on mcdonalds

Marsikdo si Slovenije brez McDonald’sa ne predstavlja, saj se zdi, da je veriga restavracij med nami že od večno. In skoraj točno tako tudi je. Ponovna otvoritev restavracije na Čopovi v Ljubljani, ki se je zgodilo po večmesečni prenovi, nam ponuja čudovit skok v preteklost in pregled v to, kako McDonald’s izbira svoje lokacije po Sloveniji.

Pomembna prenova prvega McDonald’sa v Sloveniji

Pred 31 leti je bil v Sloveniji odprt prvi »mek«, vse ostalo pa je zgodovina. McDonald’s je tudi pri nas postal ena najbolj prepoznavnih blagovnih znamk in sinonim za hitro in kakovostno postrežbo hrane in pijače. »3. decembra 1993 je bilo na Čopovi 14 posebej slovesno, saj se je odvijala otvoritev prve restavracije McDonald’s v Sloveniji. Zbrana je bila pisana družba povabljenih, ki so lahko ob zvokih ameriške country glasbe prvič v Sloveniji poskusili ikonični Big Mac in ostale McDonald’sove dobrote,« so nam prijazno razkrili spomine na tisto prvo otvoritev.

McDonald's je v letu 2024 odprl že štiri nove restavracije po Sloveniji
McDonald’s je v letu 2024 odprl že štiri nove restavracije po Sloveniji. Na sliki prenovljena lokacija Ljubljana Center – prej Čopova Foto: on mcdonalds

Seveda je bilo vprašanje primerno, saj se je v aprilu ponovno odprla restavracija na Čopovi, ki s prenovljeno podobo vabi v svoje prostore. »Dobrih trideset let kasneje se je priljubljena Čopova pripravila na ponovno odprtje. Svoja vrata je odprla pod novim imenom restavracija Ljubljana Center, v povsem prenovljeni in moderni podobi, z vsemi sodobnimi rešitvami in tehnologijo naročanja, ki jo ponujajo najnovejše McDonald’sove restavracije po svetu,« so razkrili.

Že četrta otvoritev letos: Kako McDonald’s izbira lokacije?

Lokacija Ljubljana Center pa je že četrta novo nastala restavracija McDonald’s v Sloveniji v letu 2024. »V letošnjem letu smo že odprli 3 nove poslovalnice, eno v Mariboru na Studencih in dve v Ljubljani na avtocestnih postajališčih Barje sever in Jug in tako prišli do skupaj 26 restavracij v Sloveniji,« so ponosno povedali člani najbolj poznane verige na svetu.

Nova restavracija McDonald's Studenci Maribor
Nova restavracija McDonald’s Studenci Maribor Foto: on mcdonalds

Ker 26 restavracij v dvanajstih mestih po Sloveniji ni mačji kašelj, nas je zanimalo nekaj specifičnega. »Lokacije so skrbno izbrane glede na analize trga ter želje in potrebe lokalnega okolja. Planiranje novih lokacij je dolgotrajen proces, saj je za nove lokacije potrebno pridobiti vsa ustrezna soglasja, mnenja in dovoljenja ter nato narediti še ustrezno izvedbo,« so odgovorili na vprašanje o tem, kako poteka izbira lokacije v naši prečudoviti deželi.

V bližnji prihodnosti novi McDonald’si po Sloveniji

Seveda pa nas je za konec zanimalo še nekaj, kar zanima tudi vse ljubitelje »meka« širom Slovenije. In to je vprašanje: Kje lahko pričakujemo nove restavracije in kdaj? »Kot že omenjeno, se ravnokar odpira še četrta nova restavracija v tem letu v centru Ljubljane. V načrtih imamo še restavracijo ali dve, vendar je prezgodaj da bi lahko kaj obljubili oziroma napovedali, saj stvari do same realizacije niso povsem v naših rokah.«

Moderen videz in tehnologija McDonald'sovih restavracij v Sloveniji
Moderen videz in tehnologija McDonald’sovih restavracij v Sloveniji Foto: on mcdonalds

Tako, pa smo dobili odgovor na to, kako McDonald’s izbira lokacije za restavracije in potrdilo, da lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo nove restavracije. Da boš lahko med prvimi, ki bo izvedel, kje in kdaj bo odprt nov mek v Sloveniji, sledi McDonald’s restavraciji in se v vmesnem času odpravi v eno od obstoječih lokacij!

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekV naši galaksiji odkrili ogromno črno luknjo, ki je nepričakovano blizu Zemlje
Naslednji članekItalijanska znamka v Slovenijo prinaša visoko kakovostno modo za sodobnega moškega
McDonalds

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.