Zakaj je dobro jesti meso?

Meso ima veliko železa

ZrezekŽelezo tvojemu telesu pomaga producirati bistvena proteina: hemoglobin in mioglobin. Prvi pošilja v celice kisik, drugi pa ga v mišičnih celicah sprejema in uporablja. Res je, da tudi zelenjava vsebuje železo, vendar ne dobro železo. Uživanje rastlin daje telesu neželeno železo. Tudi špinača, ki velja za eno najbolj zelenih listnatih rastlin, nima toliko železa, kot večina ljudi misli. Tako imenovano Heme železo, ki je boljše železo, lahko dobimo le z rdečim ter belim mesom in ribami. Ženske potrebujejo več železa kot moški zaradi menstruacije.

Vitamin B12 lahko dobimo samo z mesom

Ta vitamin ščiti tvoje telo anemije, ohranja delovanje živčnih in krvnih celic, poleg tega pa pomaga pri ustvarjanju genskega materiala. Tudi B12 vitamina ženske Školjkepotrebujejo več kot moški. Pomanjkanje vitamina vodi k Alzheimerjevi bolezni in multipli sklerozi. Najboljši vir tega vitamina so goveja jetra in školjke. Najboljši vir zdrave prehrane prihaja iz tvojega krožnika in ne tablet.

Meso nas naredi pametnejše

Včasih se ljudje niso prehranjevali z mesom. Bili so nabiralci. Ko so začeli jesti meso, se je njihovo črevesje skrčilo, kar je omogočilo več energije, da potuje do možganov, s čimer se je povečala velikost možganov in s tem je človek postal bolj inteligenten.

Čovek je vsejed

Danes lahko vsepovsod vidimo in slišimo, da bi morali biti vegetarijanci ali celo vegani. Ampak to ne drži. V resnici smo ljudje vsejedi, piše v pogovoru za raziskovalno skupino ObrokVegetarian John McArdle. Skoraj vse rastlinojede živali imajo v želodcu fermentacijske kadi. To so velike komore, kjer mikrobi napadajo rastline za prebavo. Človek tega nima. Rastlinojedci potrebujejo tudi večje črevesje, da absorbirajo več energije, mesojedci pa imajo precej tanko črevesje. Ljudje pa nekaj vmes. Tudi zobe imamo tako za rastlinsko kot mesno hrano.

Bodi etični uživalec mesa

Kupuj jajca proste reje, kupuj domače meso … Tudi nekatere raziskave kažejo, da vegetarijanci posredno ubijejo več živali kot vsejedi. Steven Davis, raziskovalec na oddelku za vede o živalih na državni univerzi Oregon, je ugotovil, da traktorji, ki ustvarjajo prostor za več polj ohrovta in polnozrnatega žita, ubijajo na tone zajcev, miši in drugih poljskih živali.

Friends, meat (GIF)

VIR7 Reasons Why I Refuse To Stop Eating Meat
Prejšnji članekNajboljši gaming telefoni
Naslednji članekNajboljši srednjeveški filmi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.