Najboljši srednjeveški filmi

Small group of people watching movie on the rooftop terrace at sunset. Open air cinema concept. Romantic leisure and entertainment on the roof of a country house
Foto: RossHelen iz iStock

Filmi, ki so svoj čas dogajanja našli v srednjem veku. Od klasik, kot je Braveheart, do manj znanih korejskih filmov. Filmi, ki jih imajo mnogi za najboljše v tem žanru, in nekaj sladkorčkov za povrh.

Pogumno srce

Vsi poznamo enega najbolj nagrajenih filmov, ki ga je režiral in v njem zaigral Mel Gibson. Ko se angleški kralj polasti škotskega prestola, William Wallace zbere in vodi vojsko škotskih upornikov. Nastal je eden najboljših

Braveheart (1995) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Nebeško kraljestvo

Kar nekaj je filmov, ki omenjajo križarske vojne. Noben od njih pa ni narejen na taki ravni kot je to storil Nebeško kraljestvo. V časih, ko je svet norel za Orlando Bloomom je v kina prišel, še zdaj zelo podcenjen film o ubranitvi svetega mesta.

Kingdom of Heaven - Official® Trailer [HD]

Monthy Python in Sveti gral

Legenda o kralju Arthuru in svetem gralu na zelo nenavaden način. Pravzaprav na zelo montypythonovski način, kar pomeni, da je to ena najboljših komedij vseh časov. Več besede sploh ni potrebnih pri tem filmu.

Robin Hood (katerikoli)

Naj bo to kateri izmed 70 let starih filmov ali film s Kevin Costnerjem iz leta 1991. Morda govorimo o še eni priredbi z Russel Croweom ali Taron Egertonom v glavnih vlogah. Najverjetneje pa je to komedija Možje v pajkicah, ki je odličen primer filmov parodije.

Hiša letečih bodal / Prežeči tiger skriti zmaj

Neverjetna kitajska filma, ki sta pokazala, da so po večini kitajski vojni filmi narejeni bolje. Seveda kakor za koga, ampak to sta predstavnika kitajskega srednjeveškega filma, ki ti bosta pokazala čudovito kitajsko filmsko industrijo.

House of Flying Daggers Trailer (HD)

Admiral / Velika bitka / Vojna puščic

Južnokorejski filmi so prava paša za oči. Obljubim, da katerega koli boš pogledal boš navdušen. Niso klasični holivudski filmi, ampak so narejeni še boljše. Če te motijo podnapisi in korejščina, potem potrpi in ugotovil boš, da so čudoviti filmi.

War Of The Arrows (2012) - Official Trailer [HD]

Nekaj sladkorčkov za oboževalce

Kralj – Netflixov film, v katerem odlično igro prikaže Timothee Chalamet

Črna smrt – Sean Bean se bori proti kugi

Templjar – obstajata vsaj dva dela, od katerih je le en dober

Zlati orel – rimljani na britanskem otoku

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZakaj je dobro jesti meso?
Naslednji članekPesmi o koronavirusu so zrušile internet
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.