Zakaj je veganski sladoled boljši od klasičnega?

Sladoled v skodelici na rustikalni podlagi
Foto: Anna Makarenkova iz iStock

Veganska prehrana se kljub vse večji razširjenosti še vedno sooča s precejšnjo mero neodobravanja in nestrpnosti. Veliko ljudi ne razume, kaj rastlinska prehrana sploh vsebuje in predvideva, da ni dobrega okusa. V resnici pa je veganska prehrana (tako kot vsaka druga) lahko naravnost slastna in bogata z okusi. Ena izmed sladic, ki poleti kraljuje na naših krožnikih, je seveda sladoled. Zakaj bi namesto klasičnega izbrali veganski sladoled?

Bolj prijazen do okolja

Klasičen sladoled vsebuje sestavine živalskega izvora, kot so mleko, smetana in jajca. Industrijska živinoreja je ena največjih onesnaževalk okolja, zato je veganska prehrana bolj trajnostna. Z rastlinsko prehrano prav tako ne škodujemo živalim, ki so v verigi industrijske živinoreje močno izkoriščane. Če ti je torej mar za okolje in bi rad zmanjšal svoj ogljični odtis, namesto klasičnega raje izberi veganski sladoled.

Sladoled v steklenem kozarcu prelit z robidami, poleg je kozarec robid
Foto: Irina Tetereva iz iStock

Manj kalorij in holesterola

Veganska prehrana ni avtomatsko bolj zdrava. Pomfri je na primer veganski, pa to ne pomeni, da dobro vpliva na tvoje zdravje. Kljub temu veganski sladoledi pogosto vsebujejo manj kalorij in holesterola, saj ne vsebujejo smetane. Seveda pa moraš preveriti posamezne sestavine veganskega sladoleda, da ugotoviš, ali je dejansko bolj zdrav.

Alergija na laktozo ni ovira

Vsi, ki so alergični na laktozo, vedo, kako težko je najti sladoled, ki ga lahko pojejo. Običajno jim ostanejo samo sadne lučke, ki so pravzaprav voda z dodanimi sladkorji in barvili. Veganski sladoled reši to težavo, saj ne vsebuje mlečnih sestavin, tako da ga lahko jedo tudi tisti, ki so alergični na laktozo.

Ženska v eni roki drži kozarec mleka, v drugem pa navzdol obrnjen palec
Foto: dragana991 iz iStock

Veganski sladoledi niso samo sadni

Ob besedah veganski sladoled hitro pomislimo na sadne sladolede, ki jih lahko brez večjega napora naredimo brez mlečnih sestavin. Kaj pa ostane čokoholikom? Na srečo lahko pri nas najdeš tudi čokoladni veganski sladoled. Izdeluje ga družinsko podjetje Rokmar, ki ponuja kar 3 različne okuse čokoladnih atomatov – chocomar double, kakao prah 20-22 % in vege temna čokolada.

Poleg tega imajo v svoji ponudbi kar 16 sadnih aromatov, od klasičnih, kot sta banana in borovnica, do bolj nenavadnih, kot sta figa in hawaii guapa. Tudi oboževalci vanilijevega sladoleda bodo pri Rokmarju prišli na svoj račun, saj so skoraj vsi okusi veganski, ponujajo pa tudi bourbonsko vanilijo, ki se lahko pohvali s certifikatom.

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

marketing [afna] nevtron.eu | Spletna stran

Marketing

Prejšnji članekNajboljše ideje za športne aktivnosti na Koroškem
Naslednji članekHojnikova pot za izredno vešče planince
logo Rokmar
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu | Spletna stran

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.