10 spletnih trgovin za poletno preobrazbo, ki so denarnici prijazne

Spletne trgovine za oblačila
Foto: Dragos Condrea iz iStock

Bližajo se poletne počitnice, potovanja in uživanje v toplih nočeh. Zaradi menjave vremena bo potrebna tudi menjava oblačil, nakup novih ličil, kozmetičnih izdelkov in nakita. Če boš do odhoda na zaslužen počitek zaseden in ne boš mogel opraviti fizičnega shoppinga, sem zate pripravila seznam spletnih trgovin, ki te bodo zagotovo preobrazile v novo na poletje pripravljeno osebo. Opazil boš, da je prisotna tudi uvidevnost do tvojega bančnega računa. 😀

10Shein

Prvi nasvet mojih prijateljic je bila modna spletna trgovina Shein. Nizko cenovni izdelki in številni popusti so glavni krivci za milijone naročil iz celega sveta. Poštnina se prav tako ne plača in omogočena so vračila in menjave artiklov. Glavnino izdelkov predstavljajo oblačila, vendar prodajajo tudi ličila, kozmetiko, dekoracijo za dom, elektroniko, pisarniški material, igrače … Pred nakupom se je treba zavedati tudi nekaterih slabosti spletne trgovine. Paket zahteva daljši čas dostave, nekatere velikosti so nezanesljive in kakovost ni zagotovljena, zato svetujem branje mnenj o izdelkih.

9About You

About You je nemška spletna trgovina z oblačili, ki ponuja širok izbor modnih artiklov za moške, ženske in otroke. Je dražja, saj je velik del izdelkov dizajnerskih znamk in tudi lastnih znamk About You, vendar je zato zagotovljena visoka kakovost. Omogočajo tudi brezplačno dostavo za naročila nad 30 € in enostavno zamenjavo v roku 100-ih dni. Poleg oblačil ponujajo tudi modne dodatke (torbice, klobuke, sončna očala), kozmetiko in ličila.

8Zalando

Zalando je zelo podobna nemška spletna trgovina kot About You. Z več kot 42 milijoni aktivnimi kupci na leto je Zalando ena največjih spletnih trgovin z modnimi artikli v Evropi. Ponuja oblačila znanih dizajnerskih znamk, kot tudi lastnih znamk za otroke, ženske in moške. Zagotavljajo kakovost izdelkov, brezplačno dostavo nad 30 € in enostavno zamenjavo v roku 100-ih dni. Edina slabost je, da so izdelki dražji.

7YesStyle

YesStyle je spletna trgovina z oblačili in modnimi dodatki, ki ponuja širok izbor trendovskih in cenovno dostopnih artiklov iz Azije. Je ena od največjih spletnih trgovin z azijsko modo na svetu. Poleg tega ponuja ogromno azijske kozmetike, ki je na zahodu še nimamo, vendar je zaželena in popularna. Ker gre za pošiljanje iz drugega konca sveta, je dostava seveda počasnejša, ampak je vredno več počakati, saj so izdelki cenovno ugodni in iz mojih izkušenj tudi kakovostni. Preko spletne trgovine namreč že vrsto leto naročujem korejsko kozmetiko, ki je vedno zadovoljila moja pričakovanja.

6Notino

Poletje zahteva tudi menjavo izdelkov za nego in dišav, zato ti svetujem, da si ogledaš spletno trgovino Notino. Ponuja širok izbor parfumov, ličil, kozmetike in ostalih lepotnih izdelkov priznanih blagovnih znamk po konkurenčnih cenah. To pomeni, da so cene artiklov nižje kot tiste v fizičnih trgovinah. Dostava je zelo hitra, vendar brezplačna le za nakupe nad 40 €. Omogočajo tudi enostavno vračilo izdelkov v roku 90-ih dni.

5FashionNova

FashionNova je ameriška spletna trgovina s trendovskimi in cenovno dostopnimi oblačili namenjenim ženskam med 16-im in 40-im letom. Z več kot 20-imi milijoni sledilcev na socialnih omrežjih, je ena izmed najbolj priljubljenih spletnih trgovin za mlade ženske. Ponujajo oblačila za vse tipe postave, tudi plus size. Zelo pogosto dodajajo nove kolekcije in imajo vrsto akcij ugodnosti ter kuponov. Nekateri menijo, da ponujajo slabše kakovostna oblačil, ki je jaz še nisem dobila, saj sem bila s svojimi naročili vedno zadovoljna. Dostava se plačuje, vračilo je možno, vendar drago in zapleteno.

4Ličila.si

Ličila.si je slovenska spletna trgovina za nakup kozmetike, ličil in parfumov. Ta ne ponuja tako velike raznolikosti izdelkov, kot če bi nakupoval preko spletne trgovine Notino. Jaz se ponavadi odločim za nakup preko Ličila.si, ko v trgovini Notino zmanjka zaloge željenega izdelka, saj je ta množično oblegan. Omogoča možnost vračila, nižje cene kot v fizičnih trgovinah, redne akcije in popuste in hitro, vendar plačljivo, dostavo.

3Oh Polly

Moja najljubša trgovina za nakup poletnih oblačil je zagotovo Oh Polly. Je britanska spletna stran, namenjena ženskam med približno 16-im in 40-im letom. Ponuja širok izbor ženstvenih oblačil za različne priložnosti, od oblek in kombinezonov, do majic in kavbojk. Znana je po svojih edinstvenih dizajnih in poudarjanju oblin. Noben izdelek, ki sem ga do sedaj naročila preko Oh Polly, me še ni razočaral. Kakovost je odlična in oblačila se zares lepo prilegajo obliki telesa. Artikli so dražji, vendar velikokrat imetnikom njihove aplikacije ponujajo razne ugodnosti, zato ti priporočam, počakaš njihove razprodaje in si naložiš spletno aplikacijo. Dostavo je treba plačati, vračilo je možno in je enostavno, vendar drago.

2Pretty Little Thing

Pred kratkim sem odkrila PLT spletno trgovino in naročila nekaj kosov oblačil, ki so me zelo pozitivno presenetila, saj je bila kakovost kljub nizki ceni odlična. Ponuja širok izbor trendovskih in tudi cenovno dostopnih artiklov za ženske med 16-im in 40-im letom. Je zelo podobna spletni trgovini FashionNova. Nekatera tveganja pri spletnem nakupu so ponovno slabosti industrije hitre mode, ki ne zagotavljajo kakovostnih in trajnostnih izdelkov, ravno tako ima spletna trgovina sedež v Veliki Britaniji, kar pomeni, da moraš ob prihodu paketa v Slovenijo, plačati manjši carinski znesek. Jaz sem za svoj paket s petimi kosi oblačil plačala 3,50 €.

1Temu

Temu je kitajska spletna trgovina, ki ponuja širok izbor izdelkov po izjemno nizkih cenah. Na Temu lahko najdeš skoraj vse, kar si zamisliš, od oblačil, elektronike in pohištva do igrač, lepotnih izdelkov in vrtnih potrebščin. Kot na Shein spletni strani je ponovno slabost nakupovanja daljša dostava, slabša kakovost in nezanesljive velikosti. Ravno tako je vračanje izdelkov težavno in drago.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.