3 najpogostejši miti o second hand trgovinah z oblačili

Prišla je jesen in z njo čas za osvežitev jesenske garderobe! Ker smo pomlad preskočili in luštne tope zamenjali za razvlečeno pižamo, si za na faks lahko privoščiš osvežitev tvojega looka. A preden letiš v najbližji trgovski center, imamo zate trajnostno alternativo – second hand trgovine!

Ker pa se trgovin z oblačili iz druge roke držijo določeni miti, ti jih bomo pomagali razbiti. Pssst, v članku dobiš tudi nekaj super nasvetov, da bo tvoje thriftanje še bolj uspešno!

Mit: Second hand oblačila so umazana

Med ljudmi kroži mit, da so oblačila iz druge roke umazana, kar seveda ni res. Vemo, da je na začetku težko prebroditi to prepreko v glavi, da brskaš po oblačilih nekoga drugega, a če pomisliš, tudi v trgovinah z »novimi« oblačili brskaš po oblačilih, ki so jih ljudje že nosili. Samo pomisli, kolikokrat si poskusil neko obleko v garderobi, jo nato vrnil na obešalnik, ali celo kupil, jo nosil malo po hiši in se odločil, da jo boš raje vrnil. Hmmmm. ?

Mit: V second hand trgovinah težko najdeš pravo številko oblačil

Ta mit delno drži, saj je logično, da bo več oblačil številk S, M in L kot pa XXS, XS, XL, XXL … ker na vse to vpliva povprečje. In številke, ki jih povprečen človek nosi. A to še ne pomeni, da ne boš našel ničesar zase. Včasih lahko prav med »manj pogostimi« merami najdeš nekaj biserov, ki jih še nihče ni kupil, prav zaradi drugačne konfekcijske številke. Na lovu za redkimi kosi si tukaj v prednosti prav ti!

woman in red dress sitting on black metal bench

Mit: Second hand trgovine so za reveže

Kar težko je sprejeti, da nekateri še vedno verjamejo v ta mit. Seveda, oblačila v nekaterih second hand trgovinah so cenejša od tistih v trgovinah s hitro modo. A to ne velja za vse. Nekateri kosi z leti celo pridobivajo na vrednosti. To so krzneni plašči in šali, jakne iz pravega usnja, torbice iz krokodilje kože, … to so zelo cenjeni kosi, ki nikoli ne gredo iz mode. Prav tako pa se vrednost zvišuje nekaterim high-end znamkam. Zato naslednjič, ko greš thriftat, z enim očesom išči izdelke, za katere sumiš, da bi lahko bili kvalitetni in bodi pozoren na odmevne znamke. Še posebej v kakšnih akcijah lahko šal priznane znamke dobiš za nekaj evrov, a njegova dejanska vrednost je veliko višja, še posebej, če gre za vintage kos.

Prejšnji članekKako naj se učim?
Naslednji članekMinimoto Open državno prvenstvo – Vrtojba 2021

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.