Beesmetic – naravna medena kozmetika s tradicijo

Med in čebelji vosek se že stoletja uporabljata v kozmetiki in negi kože. Sta namreč polna vitaminov, mineralov in antioksidantov. Med deluje protivnetno in kožo navlaži in nahrani, medtem ko jo čebelji vosek obnovi in zaščiti. Naravno moč teh dveh izdelkov so izkoristili v podjetju Beesmetic, kjer izdelujejo naravno medeno kozmetiko.

Podjetniki in študenti

Za podjetjem stojijo trije študenti, Larsen Cundrič, Rebeka Udvanc in Maja Gazvoda. Čebelarstvo je pravzaprav del njihove družinske tradicije, saj so se z njim kot otroci srečali prav vsi. To znanje pa so sklenili izkoristiti na sodoben način in v ta namen ustvarili kozmetiko, ki te popelje v svet narave, tradicije in trajnosti.

Maja, Larsen in Rebeka

Vsi trije člani ekipe so še vedno študenti, zato je včasih težko usklajevati študij in podjetništvo. Pravijo, da so enkrat celo dobili nasvet od profesorja podjetništva, naj eden od članov ekipe pusti faks. Tega sicer niso storili, vendar razumejo, zakaj je tako rekel. »Naj vse skupaj opišem še z eno izmed njegovih prispodob: »Morate se odločiti, ali boste šli po toboganu ali po stopnicah«. Če moraš svoj čas, energijo in pozornost razdeliti na toliko različnih koncev, rezultati pač ne bodo prišli tako hitro, kot bi sicer. Dobiš namreč točno toliko, kolikor truda vložiš notri – ni skrivne bližnjice do uspeha,« pravi Rebeka.

Slovenska tradicija čebelarstva

Prvi izdelek, s katerim so začeli, je bil regenerativni balzam za ustnice iz slovenskega medu. Najbolj ponosni pa so na vlažilni serum za obraz s propolisom in medom, ki je tudi najbolj priljubljen pri strankah. V Sloveniji je čebelarstvo zelo razvito, zato ljudje prepoznavajo koristne sestavine čebeljih produktov. V prihodnosti ekipa Beesmetic namerava dodati še kar nekaj izdelkov v linijo za obraz, stranke pa povprašujejo tudi po drugih izdelkih, kot so na primer izdelki za lase.

Ženska z brisačo na glavi in v kopalnem plašču si pred ogledalom nanaša kremo na obraz

Priložnost za podjetne študente

Ekipo smo vprašali, ali imajo kak nasvet za mlade, ki bi si želeli stopiti na lastno podjetniško pot. Pravijo, da so študentska leta najboljši čas za realizacijo podjetniške ideje. V teh letih namreč nismo obremenjeni s krediti, službo in drugimi »odraslimi« zadevami, zato je tveganje manjše. Na pomoč ti lahko priskočijo tudi podjetniški pospeševalniki in inkubatorji. »V glavnem, ne glede na to, kaj se zgodi, je zagotovljeno, da se boš veliko naučil – tako iz napak, kot iz zmag, spoznal veliko novih in zanimivih ljudi in pridobil neprecenljive izkušnje.«

Če bi si želel izdelke iz linije Beesmetic preizkusiti na lastni koži, lahko izkoristiš 15 % popust na vse izdelke s kodo STUDENT15. Koda velja do konca februarja.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekNa voljo najboljši Huaweijev pametni telefon Mate 40 Pro
Naslednji članekMedicinska fakulteta Univerze v Zagrebu
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.