Medicinska fakulteta Univerze v Zagrebu

Medicinska fakulteta v Zagrebu je ena najstarejših in največjih visokošolskih izobraževalnih institucij, ki nudi programe medicinske izobrazbe na Hrvaškem. S svojo dolgoletno tradicijo izobraževanja tujih študentov je leta 2003 vzpostavila šestletni študijski program medicine v angleškem jeziku (Medical Studies in English (MSE) Programme). Program je skladen z EU, ameriškimi (USMLE) in kanadskimi standardi in povsem v angleškem jeziku, zaradi česar predstavlja idealno platformo za prihodnje doktorje, ki stremijo k mednarodnemu okolju skupaj z odličnimi možnostmi integracije v domače zdravstveno okolje po diplomiranju.

Program MSE prepoznava tudi Evropski konzorcij za akreditacijo, ki mu je podelil Certifikat kvalitete in internacionalizacije (CEQUINT) leta 2015. Od šolskega leta 2005/2006 priznava fakulteto tudi Kanada, kar omogoča njenim državljanom prijavo za državno financiranje študentov (OSAP).

Predmetnik MSE vključuje več kot 5.500 učnih ur, 360 točk ECTS in 10–15 odstotkov izbirnih predmetov, ki vključujejo Farmakogenomiko, Osnove otroške alergije, Klinično prehrano in druge. Poudarek izobrazbe je namesto h predavanjem usmerjen v bolj praktične oblike učenja, kot so seminarji, vaje, demonstracije, konzultacije in klinični pregledi, kjer dobijo študentje izkušnje v kliničnem okolju in lokalnih zdravstvenih centrih.

V program letno sprejmejo 50 študentov. Trenutno na fakulteti študira 280 študentov iz 29 držav po celem svetu. Za sprejemne pogoje se ocenijo uspešnost kandidatov na predmedicinskih testih, diploma iz naravoslovnih ved ter uspešnost na pisnem izpitu iz biologije, kemije in fizike. Interesenti lahko oddajo potrebno dokumentacijo in vpisnino pri vpisnem postopku Medicinske fakultete v Zagrebu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.