Haute Couture Pariz 2020: v imenu žensk, preteklosti in sanj

elie saab
Elie Saab

V Parizu se zaključuje teden haute couture mode, ki je tudi letos prinesel ogromno ekstravagantnih oblek in drznih potez oblikovalcev.

Valentino

Kolekcijo je ustvaril Pierpaolo Piccioli, ki se je za navdih podal v svet sanj. Kolekcija predstavlja refleksijo podzavesti, ki vzpostavlja dialog med obleko in tistim, ki jo nosi. Kolekcija odseva tudi delček skrivnosti, ki je očem nevidna. Kolekcijo je Piccioli baziral na dekonstrukciji, ki poudarja preprostost in pušča telesu, da govori svojo zgodbo.

Elie Saab

Elie Saab se v kolekciji vrača v preteklost in z ekstravagantnimi in bogato okrašenimi detajliranimi kosi oblačil prepleta evropsko in mehiško kulturo ter ju povezuje v sedanjosti. Na modni pisti so prevladovale predvsem bele obleke, kolekcijo pa so povezovali zlati detajli.

Alexandre Vauthier

Alexandre Vauthier je s kolekcijo počastil 80. leta ter tudi on sedanjost povezal s preteklostjo. Ekstravaganca osemdesetih, večerne zabave in kraljevske obleke … preprostost, eleganca in ekstravaganca v enem.

Alexandre Vauthier | Haute Couture Spring Summer 2020 | Full Show

Givenchy

Clare Waight Keller je za Givenchy ustvarila kolekcijo, ki poudarja ljubezen ženske do sebe in upodablja ljubezenska pisma ženske sami sebi. Z elegantnimi oblekami s čistimi linijami poudarja hkrati nežnost ženske ljubezni in njeno moč, ki odseva v samozadostnosti emancipirane ženske.

Giambattista Valli

Giambattista Valli je ostal zvest koreninam in v kolekciji upodobil lepoto obale Amalfija, ki je prepletena z inspiracijo nekaterih ikon iz 60. in 70. let. Njegova revija je bila za razliko od drugih odprta javnosti, saj je njegov cilj približati modo in umetnost vsem, ne samo povabljenim.

View this post on Instagram

Giambattista Valli Haute Couture 18 is here!

A post shared by Giambattista Valli Official (@giambattistavalliparis) on

Dior

dior
What if women ruled the world?

Za Dior je Maria Grazia Chiuri pripravila feministično modno revijo, ki je potekala v slogu slogana »What if women ruled the world?« Eleganca, moč in preprostost – vse to je bilo povezano z zlatimi detajli, ki predstavljajo simbol moči.

Prejšnji članekNajcenejša študentska smuka na slovenskih smučiščih
Naslednji članekDragi Kobe Bryant

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.