Najcenejša študentska smuka na slovenskih smučiščih

mariborsko pohorje

Si zaključil z izpiti in bi rad šel smučat, a nimaš avta? Te drage smučarske karte in gneča med počitnicami na smučišču ne pritegneta najbolj? Zato smo na kup zbrali najboljšo študentsko ponudbo, da boš lahko smučal kar se da poceni in udobno!

Vogel

Vogel je smučišče s pogledom na Bohinjsko jezero in je med mladimi priljubljeno predvsem zato, ker je do smučišča organiziran avtobusni prevoz v kombinaciji z vlakom. Za paket, ki vključuje prevoz z vlakom in avtobusom prav do žičnice, karto in kosilo na smučišču boš odštel zgolj 37 evrov, če pa imaš lasten prevoz, boš za karto dal 28 evrov. Zelo ugodna ponudba! Če pa nimaš smuči in opreme ter bi se rad naučil smučati, si lahko opremo sposodiš kar na smučišču – izposoja smučarske opreme je namreč kar v enaki stavbi kot žičnica.

nekdo, ki se uči smučat

Kanin

Tudi na Kaninu boš za kar dve smučišči (smučišče Kanin je namreč povezano s smučiščem Sella Nevea) odštel 29 evrov, kar je še vedno zelo poceni v primerjavi s študentskimi cenami na ostalih slovenskih smučiščih. Če se pa želiš smučati samo na Kaninu in se nato malo posončiti v baru, boš za karto odštel še manj – le 22 evrov. Tudi na Kaninu si lahko izposodiš opremo. To lahko storiš na zgornji postaji žičnice, za celotno opremo pa boš na dan odštel 18 evrov.

sedežnica

Kranjska gora

Tudi v Kranjski gori boš lahko smučal poceni in sicer za 29,5 evrov, če si se rodil leta 1996 ali kasneje. Iz Ljubljane vozi pogosta redna linija z avtobusom, v Kranjski gori pa vozi ski bus, ki je brezplačen. Tudi v Kranjski gori si na smučišču seveda lahko izposodiš opremo in sicer za standarden komplet boš na dan odštel 16 evrov.

Pohorje

Na Pohorju boš za študentsko vozovnico odštel 28 evrov, kar je zelo ugodno, glede na to, da je smučišče zelo blizu Maribora ter da do smučišča vozi tudi smučarski avtobus. Če pa si iz Maribora, se ti nočna smuka še posebej splača, saj boš kot Mariborčan za nočno smuko odštel le 10 evrov, medtem ko je študentska nočna smuka 20 evrov za vse ostale, ki v Mariboru le študirate.

Prejšnji članek(Ne)varne države za potovanje 2020
Naslednji članekHaute Couture Pariz 2020: v imenu žensk, preteklosti in sanj

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.