Kako do popolnega zimskega make-upa?

Krema s SPF zaščitnim faktorjem
Zelo pomemben je vsakodnevni nanos SPF zaščitnega faktorja.

Vsak posameznik ima svoj stil ličenja, vsakemu odgovarja nekaj drugega. Vsi smo zelo različni, zato je potrebno čisto vsak make-up prilagoditi posameznemu obrazu. Trenutno smo v obdobju make-upa, kjer velja pravilo »manj je več«, kar pomeni, da poskušamo svojo kožo narediti čim bolj svežo, naravno, pri čemer je zelo pomembna tudi predhodna skrb za kožo, da je ta že sama po sebi zdrava in sijoča.

Vsak dan je obvezno zvečer odstraniti vsa ličila, umiti obraz s čistilnim gelom ali mlekom ter kožo navlažiti z vlažilno kremo. Zjutraj se lahko obraz umije le z vodo (odvisno od vrste in potreb kože vsakega posameznika) in navlaži z vlažilno kremo. Obvezen je tudi nanos zaščitnega faktorja SPF, ki kožo varuje pred škodljivimi žarki UVA in UVB. Ti ustvarjajo fotopoškodbe in pigmentacijo. SPF zmanjšuje pojav gubic in pomaga ohranjati kožo z leti čim bolj mladostno. Po teh korakih lahko začnemo z ličenjem.

Svetuje: Nina Munih

Nina Munih
Njene kreacije lahko spremljaš tudi na Instagram profilu @u_met_nina.

Enaindvajsetletna mlada umetnica, študentka Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, že od malih nalog rada ustvarja na tak ali drugače način. Make-up je že od najstniških let njena strast in hobi, v katerem zelo uživa. Kot pravi sama: »Z ličenjem se lahko popolnoma transformiraš v nekoga ali nekaj drugega ali pa samo poudariš prelepe poteze svojega obraza«. Ustvarja zelo različne make-up videze. Nekateri so temačni in grozljivi, drugi so vezani na kakšen film, tretji pa so zgolj lepotni. Liči tudi za poroke, valete, maturantske plese ali druge dogodke in se ukvarja tudi z sfx makeupom (special effects makeup).

Za naravni videz kože se priporoča BB kremice ali rahlo prekriven tekoči puder. Lahko pa se uporabi le korektor, s katerim prekrijemo kakšne nepravilnosti, kot so nezaželeni mozoljčki ali podočnjaki.

Pravilo za naraven videz se navezuje tudi na ostale predele obraza. Oči so naličene le z maskaro, lahko pa uporabimo tudi senčilo kot zabrisano črtalo, tako da sledimo naravni obliki našega očesa in oko podaljšamo z rahlo črtico v zunanjih kotičkih oči. Obrvi lahko le dopolnimo v želenih predelih z barvico za obrvi, ki ustreza odtenku naših obrvi, ali s prozornim gelom za obrvi počešemo dlačice v želeno smer ter tako obrvem ustvarimo obliko, ki jo želimo. Trenutno so zelo priljubljene puhaste obrvi, pri katerih dlačice počešemo navzgor, tako da obrvi izgledajo zelo goste in polne. Za ustnice lahko uporabimo barven ali prozoren glos posamično ali kot dodatek na vrh šminke, ki jo uporabimo tako, da je malce nanesemo na ustnice ter s prstom razmažemo, da izgleda zelo naravno. Priljubljena je tudi uporaba rdečila na ličkih ter na mostičku nosu, ki da zdrav videz ter izgleda kot bi nas malce »prijelo sončke«.

Top 5 nasvetov za zimo

1. Vlažilna krema

Mrzel zimski zrak hitro izsuši kožo, zato je zelo pomembno, da zanjo dobro poskrbimo ter jo navlažimo.

2. Vlažilni tekoči puder (seveda, če ga želiš uporabljati)

Poleg vlažilne kremice uporabi tudi vlažilni tekoči puder. V zimskem času moramo biti pozorni, da naš puder ustreza našemu tonu kože, saj se ta razlikuje s poletnim, tako da je dobro imeti poletni in zimski odtenek pudra.

3. Izogibanje »težkega« make-upa na očeh (ali pa uporaba vodoodpornih ličil)

Ta predlog velja za vse tiste, ki imajo težave z mrzlim zrakom ter smogom, ki povzroča solzenje oči. Te težave se lahko rešimo tako, da uporabimo vodoodporna ličila ali da se izogibamo spodnjega predela oči, kjer se solze začnejo izločati.

4. Hranilne šminke ali uporaba balzama za ustnice

Zima je pogosto povezana z razpokanimi ustnicami, zato je ustnice potrebno vlažiti ter za njih skrbeti. Priporoča se redna uporaba vlažilnih balzamov za ustnice, oziroma če si tista oseba, ki obožuuuuje šminke, poišči kakšno šminko, ki vsebuje hranilne, vlažilne sestavine.

Dekle z zimskih make-upom.5. Rdečilo

Rdeča lička, ki jih prinaša mraz, so zelo simpatična v zimskem obdobju. Ta videz lahko ustvariš tudi z uporabo rožnatega rdečila, ki ga v majhnih količinah s čopičem naneseš na ličnice ter na konec nosu. Seveda lahko izbereš le eno od možnosti, odvisno od osebne preference. Majhen nasvet: rdečilo lahko hitro postane (pre)intenzivno, zato pazi, da ga nanašaš v majhnih količinah in sproti dodajaš do želene intenzivnosti.

Prejšnji članekLahko gensko spremenjene rastline rešijo lakoto in okoljske težave?
Naslednji članek4 božični filmi, za katere nisi vedel, da so božični filmi!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.