Kako poteka trajno odstranjevanje dlak z IPL-tehnologijo? (ipl tehnologija)

Woman client during IPL treatment in a cosmetology medical clinic
Foto: Jun iz iStock

Večina punc ve, kakšno prekletstvo povzročajo dlake. Redno britje povzroča razdraženo kožo, močnejše dlake in pikast občutek na koži. Voskanje ima dolgotrajnejši učinek, vendar je precej boleče, še posebej na intimnem predelu. Alternativa je seveda, da dlake prosto rastejo. Kakšna je torej rešitev? Trajno odstranjevanje dlak, seveda!

Kaj je IPL-tehnologija?

IPL tehnologija zagotavlja hitro, učinkovito in neboleče odstranjevanje dlak. Sprožena svetlobna energija se absorbira v melaninu, ki ga je največ v celicah matriksa in folikla dlake. Energija jih uniči, pri tem pa ne poškoduje okoliškega tkiva. V papili so tudi krvne žile, ki prehranjujejo dlako. Zaradi širokega spektra valovnih dolžin pride do zamašitve teh žil. Posledično se zmanjša ponovna rast dlake.

Največja učinkovitost je pri velikem barvnem kontrastu med kožo in dlako. IPL laser je najbolj učinkovit pri temnih dlakah na svetli polti, medtem ko temna koža zniža učinkovitost posega in lahko celo poveča možnost nastanka opeklin. Zato se ne smemo sončiti vsaj dva meseca pred posegom. V tem obdobju prav tako ne smeš jemati sredstev za porjavitev kože.

Kako poteka trajno odstranjevanje dlak?

Pred samim posegom se opravi pregled, kjer se določi tip kože in dlak. Vsaj en mesec pred posegom se ne smeš voskati, puliti dlak s pinceto ali jih odstranjevati s kemično depilacijo. Lahko se torej le briješ. En dan ali dva pred posegom si dlake pobrij, saj je idealno, da so dolge do 1 mm.

Med posegom terapevt na kožo nanese gel, ki izboljša prodiranje energije skozi kožo in hladi kožo. Celoten predel, kjer se odstranjuje dlake, se nato košček za koščkom presvetli s sondo. Po posegu običajno čutiš rahlo ščemenje ali vidiš rahlo rdečico, kar izzveni v 24-48 urah. Če se to pojavi, kožo hladiš s hladilnimi obkladki ali gelom.

Kolikokrat moram na poseg?

Prve štiri tretmaje se izvede enkrat mesečno, potem na dva meseca. Zadnji tretma je običajno po treh mesecih. Postopek je treba obnavljati, ker dlake rastejo v različnih fazah. Praviloma je poseg treba ponoviti 3-8. Zaradi hormonskih sprememb se dlake čez nekaj časa lahko spet pojavijo, vendar so šibkejše, tanjše, svetlejše in redkejše. Zato se priporoča poseg ponoviti enkrat do dvakrat na leto.

Kje lahko opravim trajno odstranjevanje dlak?

V salonu Holos v Ljubljani uporabljajo laser IPL (ipl tehnologija) s certifikatoma FDA in CE, ki nudi učinkovito in neboleče odstranjevanje dlak. Tretma je primeren za vse tipe kože, tako za ženske kot za moške. Poleg trajnega odstranjevanja dlak v salonu nudijo tudi storitve, kot so pomlajevanje obraza, odstranjevanje pigmentacij in klasične storitve, kot so depilacija, nega obraza, diamantni piling, manikura in podaljševanje trepalnic. Na salon Holos se lahko obrneš tudi, če potrebuješ masažo.

Prejšnji članekFantastičen uspeh za slovensko fakulteto!
Naslednji članekKako učinkovito razvrščaš svoje smeti?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.