Fantastičen uspeh za slovensko fakulteto!

Ekonomska fakulteta ponovno na lestvici najboljših poslovnih fakultet
Ekonomska fakulteta ponovno na lestvici najboljših poslovnih fakultet Foto: on ef-uni.lj

Ekonomska fakulteta je zapisala še en odličen uspeh. Članica Univerze v Ljubljani je še izboljšala svojo uvrstitev na lestvici najboljših poslovnih šol, ki jo objavlja Financial Times. Kam se je uvrstila letos?

Ekonomska fakulteta napredovala za 15 mest

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se že peto leto zapored uvršča med 95 najboljših poslovno-ekonomskih šol v Evropi. Lansko leto je zasedla 84. mestu, letos pa svoj dosežek še izboljšala. Svojo uvrstitev na tej prestižni lestvici je izboljšala za kar 15 mest in se postavila na 69. mesto. Pred oziroma za njo sta locirani turška Sabanci Business School in belgijska Solvay Brussels School of Economics and Management.

  1.  HEC Paris – lansko leto 4. mesto
  2.  London Business School – lani 2. mesto
  3.  ESCP Business School – lani 13. mesto
  4.  SDA Bocconi School of Management – lani 5. mesto
  5.  University of St Gallen – lani 20. mesto

Lani prvouvrščena Inseas (Francija, Singapur in ZAE) je padla na 15. mesto lestvice.

Uvrstitev za Ekonomsko fakulteto pomeni pomeni ponovno potrditev trdega dela, pripadnosti zaposlenih in študentov ter kakovosti v mednarodnem okolju. Pomen te uvrstitve potrjuje tudi dejstvo, da je pogoj za uvrstitev na lestvico ena od najuglednejših mednarodnih akreditacij poslovne šole. Za tako izboljšano uvrstitev je izjemnega pomena, da sta med najboljše evropske programe poslovnih šol po kriterijih Financial Timesa letos uvrščena kar dva programa Ekonomske fakultete.

Ob magistrskem programu »International Master in Business and Organisation (IMB)«, ki je obenem že peto leto zapored uvrščen tudi med najboljše programe »Master in Management« na svetu, je letos Financial Times med najboljše programe v Evropi na področju »Executive MBA« uvrstil tudi program Ekonomske fakultete »Ljubljana MBA«.

HEC Paris je fakulteta, ki se je uvrstila na prvo mesto lestvice FT
HEC Paris je fakulteta, ki se je uvrstila na prvo mesto lestvice FT Foto: on cems

Odziv Ekonomske fakultete na uspeh

»Vesela sem, da se naša fakulteta že peto leto zapored uvršča na prestižno lestvico Financial Times. To je priznanje in dokaz odličnosti v izobraževanju, ki obenem poslovnemu in širšemu okolju sporoča, da so programi, ki jih izvaja naša fakulteta, usklajeni z visokimi mednarodnimi standardi strokovnosti in odličnosti, ki našim diplomantom zagotavljajo bogato znanje in kompetence, s katerimi so jim na široko odprta vrata v slovenski in mednarodni poslovni in širši družbeni prostor,« je ob uvrstitvi in uspehu povedala prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete.

Prof. dr. Andreja Cirman, prodekanja za študijske zadeve pa je dodala: »Pred leti smo si zastavili cilj, da bomo leta 2025 med poslovnimi in ekonomskimi šolami Srednje in Vzhodne Evrope prva izbira za skupno raziskovanje, učenje in oblikovanje trajnostnih razvojnih rešitev. Uvrstitev na prestižni in svetovno zagotovo najbolj prepoznavni lestvici dokazuje, da svoje zastavljene cilje predano uresničujemo ter s sodobnimi študijskimi programi in kakovostnim študijskim okoljem ustvarjamo cenjene in zaposljive diplomante, konkurenčne tistim iz najboljših evropskih šol.«

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

VIRFinancial Times
Prejšnji članekZombi virus: V Sibiriji najdeni novi zombi virusi
Naslednji članekKako poteka trajno odstranjevanje dlak z IPL-tehnologijo? (ipl tehnologija)
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.