Kako pravilno izbrati oblačila za tvojo postavo?

Da bi poudarila svoje telesne atribute, moraš najprej ugotoviti, kakšen tip postave imaš. Predstavljamo ti pet osnovnih tipov ženskih postav in koristne nasvete, ki te bodo usmerili k pravim stilom in ti olajšali izbiro oblačil.

Jabolko ali krog

Pri takšni postavi je najbolj poudarjen predel okrog trebuha, zato je pozornost treba preusmeriti na obraz ali vitke noge. Priporočljivi so V ovratniki in obleke ter krila, krojeni v obliki črke A. Visoke pete vizualno podaljšajo noge in zožijo celotno silhueto.

ženska v krilu s petami v roki

Hruška ali trikotnik

Značilni so močnejši boki in manjša ramena. Da bi ustvarila simetrično silhueto, moraš pozornost preusmeriti navzgor. To lahko storiš s pisanimi majčkami, nakitom, šali in naborki. Priporočljivo je izbrati okrogel izrez ali izrez, ki delno razkrije ključnico, saj boš tako optično povečala svoja ramena. Izogibaj se zelo oprijetim hlačam.

dekle s pisanim šalom

Peščena ura

Če imaš lepo poudarjene obline in ozek pas, boš najbolje izgledala v oprijetih in enoplastnih kosih. Obleke lahko kombiniraš z opaznejšimi pasovi in nakitom. Priporočljive so jakne, ki se končajo tik nad boki in hlače z visokim pasom. Če želiš zmanjšati videz oblin, izberi navpične črte in temnejše barve.

ženska v črnem krilu in črni majici

rdeča obleka z zelenim pasom

črn pas

Jagoda ali obrnjen trikotnik

Zgornji del telesa je vidno širši od spodnjega, zato se izogibaj vzorcem, velikim ogrlicam in raznim detajlom na zgornji polovici telesa. Priporočljiv je V izrez, ki bo pozornost preusmeril navzdol. Idealni so večji pasovi, ki ustvarijo iluzijo ozkega pasu. Na spodnjem delu so priporočljiva svetla in živahna oblačila.

barvite hlače

Banana ali pravokotnik

Ravna postava, pri kateri je priporočljivo optično zožiti pas in ustvariti obline. To lahko storiš z dodatki na zgornjem delu telesa in z izrezi, ki delno razkrivajo ramena. Izberi krila ali obleke, krojene na A, ki optično razširijo spodnjo polovico. Izogibaj se zelo oprijetim oblačilom.

majica, ki razkriva ramo

Junior novinar

Prejšnji članekQuo Vadis, Aida? prikaže srebreniški genocid in postane nujen ogled za vse
Naslednji članekVse, kar moraš vedeti o mobilni denarnici

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.