Kapsulna garderoba

Te jezi množica neuporabnih kosov v tvoji omari? Zjutraj nikoli ne veš, kaj bi oblekla, ker je preprosto preveč izbire? Mogoče je prišel čas, da razmisliš o kapsulni garderobi.

Izraz se je razvil v 70. letih in sicer gre za garderobo, ki je sestavljena iz osnovnih kosov. Številka se giblje med 30 in 50, nekateri minimalisti so bližje manjši številki. Ideja je v tem, da nosiš kakovostne kose in jih med seboj različno kombiniraš.

Menjavanje oblačil.
Na kavbojke lahko nosiš ogromno stvari.

Modni oblikovalci so privrženci garderobe, ki jo sestavljajo klasični kosi. Nikoli ne bodo šli iz mode, zato jih lahko nosiš leta in leta. Glede na to, da se veliko govori o negativnem učinku modne industrije, je taka garderoba kot nalašč za vse, ki si želijo pomagati okolju.

Kako lahko ustvariš svojo kapsulno garderobo? Razmisli o svojem stilu in preglej svoje kose oblačil. Obdrži tiste, ki jih res rad nosiš in podari tiste, ki ti ne služijo več. Potem počasi dodajaj oblačila, ki se vklopijo v tvoj stil in za katere si prepričan, da jih boš rad nosil.

Nič nimam za obleči.
Pri kapsulni garderobi bi se temu izognil.

Med klasične kose spadajo na primer temne kavbojke, bela srajca, suknjič, hlače z visokim pasom in seveda mala črna oblekica. Ko jih kupuješ, bodi pozoren na kakovost. Bolj se ti splača plačati malce več, če si želiš kosa, ki ti bo dolgo zdržal.

Prednosti kapsulne garderobe so, da privarčujemo denar, zjutraj nismo živčni, ker ne vemo, kaj bi oblekli, pomagamo okolju, ker ne kupujemo kar za brez veze, pa še zabavamo se, ko kombiniramo različne kose oblačil.

Modni dodatki.
Dobro izbrani modni dodatki popestrijo še tako dolgočasen outfit.

Če te je strah, da boš vedno enako oblečen, si pa zapomni tole – vsak outfit lahko dopolniš in spremeniš z dodatki. Ogrlica ali pas lahko čudežno poživita tvoj videz.

Urednica revije Študent

VIRPlanet lepote
Prejšnji članekDelo ob študiju
Naslednji članekEno dnevno sobo, prosim.

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.