Eno dnevno sobo, prosim.

Če si študent in živiš v stanovanju, si se pri iskanju sobe gotovo že srečal s požrešnimi najemodajalci, ki namesto dnevne sobe ponujajo dodatno spalnico. Študentska stanovanja so zlata jama za lastnike nepremičnin, ki skušajo iztisniti kar največ denarja.

Sama sem imela pri iskanju stanovanja ogromno srečo. Pogledala sem jih veliko (okoli 10), ena so bila naravnost obupna (sobice majhne manj kot 2 kvadratna metra), druga pa presenetljivo čudovita. Skupnega jim je bilo to, da večinoma niso imela dnevnih sob.

Videti je bolj majhno.
Nekatere študentske sobe so bolj podobno večjim omaram.

Dnevna soba zame predstavlja središče dogajanja. V njej preživim večino svojega časa ko sem doma. Je kraj za druženje in sprostitev. Študentska stanovanja pa na žalost velikokrat nimajo dnevne sobe, saj so jo lastniki preuredili v dodatno spalnico.

Iskanje stanovanja je že tako zelo stresno in na trgu je kar nekaj obupnih, ampak res obupnih stanovanj. Če ne želimo bankrotirati, se moramo pač prilagoditi in sprejeti starejše pohištvo in majhne sobe.

To je kopalnica in domača pisarna.
Smešno, ampak resnično.

Ne bi pa smeli spregledati pomanjkanja dnevne sobe. Ljudje smo družabna bitja, radi se pogovarjamo z drugimi in družimo pred televizorjem. Če želimo biti sami, se lahko tako ali tako kadarkoli umaknemo v svojo sobo.

Dnevno sobo potrebujemo kot kraj za socializacijo, ker je prostor, kjer lahko prirejamo filmske večere, jemo skupna kosila in se družimo s sostanovalci. Če je ni, se vsak zapre v svojo sobo, stanovanje pa postane podobno hotelu. Kdo bi si želel živeti tam?

Ali poznaš to besedo? Najemnina?
Najemnine študentskih stanovanj so strašno drage.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKapsulna garderoba
Naslednji članekVeč jezikov znaš, več veljaš!
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.