Kje in kaj kupiti za Black Friday

Black Friday je dan, ki v Združenih državah Amerike sledi zahvalnemu dnevu in na ta dan trgovci obljubljajo najnižje cene igrač, tehnologij, obutve, oblek itd. Precejšne popuste ponujajo tudi spletni prodajalci, ki naznanijo popuste že na začetku novembra. Črni petek bo letos 29. novembra, zato se pripravi na večjo gnečo po supermarketih.

Kaj kupiti?

Za nekatere izdelke je bolje, da jih kupiš v času črnega petka, za nekatere pa slabše, saj so lahko nakupovalne mrzlice višje in s tem tudi cene. 29. novembra se ti splača kupiti igrače, videoigre, obutev in elektronske naprave, kot so mobilni telefoni, tablice, računalniki in televizije.

Ženska z vrečkami

Z nakupom oblačil in nakita pa raje počakaj do sezonskih popustov, saj so takrat razprodaje in so cene bolj primerne za študente. Prav tako se ne podaj v nakup letalskih vozovnic, ker so cenejše ponudbe razporejene čez celo leto.

Kje kupovati?

Elektronske naprave bodo znižane pri vseh večjih proizvajalcih – Apple, Google, Amazon in Samsung. Prav tako tudi videoigre, ki jih bodo po nižji ceni ponujali Xbox Live, Playstation in Nintendo.

Velike popuste za črni petek v Sloveniji vsako leto pripravijo tudi spletne trgovine Mimovrste, TopShop in Big Bang, ki ponujajo znižane cene čez cel november.

Poleg tega v Sloveniji najdeš popuste tudi v Zari, Bershki in Massimo Duttiju, kjer bodo znižanja od 20 do 40 odstotkov. Črni petek bosta »praznovala« tudi Vitapur, kjer lahko po znižani ceni najdeš nove odeje in blazine, in Foto shop, kjer si lahko priskrbiš nov fotoaparat in pripomočke zanj.

prerivanje za v trgovino
V Ameriki Black Friday jemljejo precej resno.

Kaj pa nakupovalni centri?

Ponudbe še niso objavljene, glede na pretekla leta pa lahko pričakuješ popuste v Citypark Ljubljana, Center Interspar Vič, BTC City, Europark Maribor in nakupovalnih središčih Qlandia.

Prejšnji članekIntervjuji s študenti: Nika, študentka sociologije in interdisciplinarnega družboslovja v Mariboru
Naslednji članekBlack friday: skok v zgodovino

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.