LIČENJE POLETI NAJ BO DISKRETNO

Za vsako gospodično je poletje tisti čas, ki ga komaj dočaka. Končno lahko odvrže pulije, debele puloverje, dolge hlače in nase natakne lahkotno oblekico.
Kaj pa madeži na koži od pudra? Pa črni kolobarji okrog oči od stopljene maskare? Svež in popoln videz v vročih poletnih mesecih je lahko za punce pravi izziv. Vroči sončni žarki in vlaga v zraku spremenita lepo matirano polt v mastno podlago. Temu primerno pa se tudi vsa ličila začnejo topiti in spreminjati v zmazek. Kljub vročini pa bi bile rade predstavnice nežnejšega spola videti urejene. Sledite spodnjim navodilom in se poleti naličite tako, kot je prav. Poleti količino ličil zmanjšajte na minimum in izberite samo lahke in nežne teksture, pod katerimi koža še vedno lahko diha.

LASJE
Znano je, da sonce in morska voda ne vplivata dobro na lase. Konice se razcepijo, celotni lasje pa postanejo suhi. Za na plažo si priskrbite zaščito za lase. Lahko v obliki negovalnega olja, razpršila ali gela. Dodatna zaščita za lase je pokrivalo, ki poleg tega pred soncem zaščiti tudi celotno glavo.

RDEČILO ZA LICA
Rdečila za lica so večinoma poznana kot rdečkast prah, ki se ga nanese na lica. V poletnih mesecih pa se rdečilom v prahu raje izognite. Če želite povečati obstojnost rdečila, si priskrbite rdečilo v kremi. Taka rdečila so obstojna tudi v vročini in vlagi.

PUDER
Puder poleti na obrazu deluje precej umetno. Zato poleti privoščite koži počitek. Naj zadiha in se odpočije od težkega pudra. Puder lahko nadomestite z obarvano vlažilno kremo. Izberite takšno, ki vsebuje zaščito pred soncem in je brez maščob. Tiste, ki se pudru res ne morete izogniti, pa uporabite obstojen puder, ki ima takšne lastnosti, da ne maši por.

ŠMINKE
Pazite pri nošenju šmink v torbici. Ker vsebujejo vosek, se na vročini topijo in lahko povzročijo pravo zmedo v torbici. Poleti si raje privoščite lip glos, ki je dobro zaprt v tubi in se ne razliva po torbici. Obvezno pa si priskrbite takega, ki ima zaščito pred soncem, saj je koža na ustnicah tanka in se zlahka opeče.

SVETLEČA KOŽA
Se vam zaradi vročine koža vedno sveti, da ste kakor lutka iz porcelana? Priskrbite si osvežilni tonik za obraz, ki vas bo ohladil in osvežil videz. Preprečil bo tudi nabiranje ličil v porah in gubah.
Tiste, ki ste nagnjene k mastni koži, pa se odpovejte dnevnim kremam, ki so mastne. Nadomestite jih z vlažilnimi kremami, ki ne vsebujejo maščob. Dobra rešitev proti odvečni maščobi na koži so tudi napudrani lističi, ki se dobijo v drogerijah. Položite jih na mastno mesto in popili bodo maščobo.

UV-ZAŠČITA
Koža vam bo hvaležna ob uporabi mineralnih ličil, ki vsebujejo UV-zaščito, ki je ključnega pomena za zdravo kožo poleti. Priskrbite si pudre, senčila, rdečila in vsa ostala druga ličila z visoko UV-zaščito.


SVINČNIKI ZA OČI

Svinčnikov za oči v poletnih mesecih ni priporočljivo uporabljati. Zaradi voska, ki ga vsebujejo, se ob vročini topijo in se nam razmažejo okrog in okrog oči. To ni zdravo za kožo pa tudi videti ni prav nič lepo. Minimizirajte uporabo črnih obrob okrog oči, ličila naj bodo lahkotna in preprosta.

SMERNICE LIČENJA TEGA POLETJA
Klasično pravilo ličenja za poleti je, da močno poudarite ustnice in nežno namažite oči ali pa obratno. To poletje so moderne ustnice v barvi fuksije. Lahko jih obarvate tudi v rožnate, rdeče ali oranžne odtenke. Poigrajte se z barvami in poživite svoj obraz s seksi ustnicami. Pri očeh pa bodite pazljive. Uporabite maskaro in jih naličite čim bolj diskretno in naravno. Lica le nežno tenirajte, vekam pa privoščite naravne zemeljske tone, da bo videz čim bolj naraven. Izognite se zelo živim barvam na licih in vekah. Lase oblikujte preprosto v obliko naravno padajočih in razpuščenih las. V primeru hude vročine jih spnite v preprost čop ali enostavno figo.

Tjaša Ruparčič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.