Ljubljanski teden mode zopet navdušil!

Za nami je jubilejna, že 10. edicija ljubljanskega tedna mode, ki se je na Trgu republike odvil med 1. in 4. aprilom, mimoidoči pa so lahko modni spektakel spremljali tudi na velikih zaslonih. Svoje kreacije je modnim navdušencem predstavilo kar 29 domačih in tujih modnih oblikovalcev.

LJFW otvorila revija študentov NTF

Največji modni dogodek pri nas je na prvi aprilski dan otvorila modna revija študentov Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani. S svojimi inovativnimi kreacijami so nedvomno postavili visoke standarde in navdušili občinstvo.

V nadaljevanju se je predstavila Loreta Gudelj, hrvaška oblikovalka, ki svojo kolekcijo predstavlja pod imenom Loré.

Kot tretji sta modno brv zasedli Barbara Franjić in Karmen Sanda, s kolekcijo Patricija Pie.

Anamaria Goltes v kreaciji Renate Bedene

Nato smo si lahko ogledali kolekcijo Becha Design, kateri pa je sledila modna zgodba Renate Bedene. V njenih oblačilih je veliko pozornosti pritegnila Anamaria Goltes, dekle košarkarja Luke Dončića. Anamaria sicer v svetu mode ni nov obraz, saj že nekaj let zastopa našo blagovno znamko Lisca, pred kratkim pa je podpisala tudi pogodbo z modno agencijo Immortal Model Management.

Tisti večer smo si lahko ogledali še kreacije priznane madžarske modne hiše Sentiments, dan pa je zaključila kolekcija že izkušene slovenske modne oblikovalke Petje Zorec.

Sledil ji je finalni izbor petnajstih modnih oblikovalcev v okviru mednarodnega projekta Fashion Scout SEE (FS SEE), ki se je letos prvič odvil v Ljubljani. Strokovno žirijo je s svojo kolekcijo prepričala mlada srbska oblikovalka Gala Borović, ki trenutno živi na Nizozemskem. Za nagrado se bo lahko predstavila na londonskem tednu mode, kolekcijo pa bodo obiskovalci lahko videli tudi na beograjskem tednu mode.

Na pisti tudi otroški vozički 

Modno dogajanje na Trgu republike je drugi dan zaznamovalo kar deset modnih revij. Večer je otvorila revija Tanje Uvera. Njena blagovna znamka zajema oblačila sproščenega sloga, ki so primerna tako za vsakodnevne avanture, kakor za posebne priložnosti.

Sledilo ji je devet kolekcij slovenskih in tujih oblikovalcev, med njimi tudi lanska dobitnica nagrade WOW za najboljšo kolekcjio, Sanija Reja Aske.

Na modni brvi pa smo v kolekciji CYBEX by Baby Center lahko videli tudi otroške vozičke. CYBEX, svetovno znana nemška blagovna znamka vozičkov, otroških avto sedežev in kengurujčkov, naznanja namreč začetek sodelovanja s češkim super modelom Karolino Kurkovo, ki je nedavno postala mati dveh otrok. Sinergija CYBEX-ovega poslanstva, da ustvari napreden sodoben življenjski slog za starše, sodelovanja z znanimi osebnostmi in napredek na področju inovativnih tehnologij, združena s Karolinino energijo in strastjo do mode in materinstva, so rodili čudovito kolekcijo.

Preostali modni oblikovalci, ki so se še predstavili tisti dan, so: Barbara Vrbančič, Nika Tom, Mass, Mateyaneira, Made in Anselma, Julia Kaja Hrovat in Nikola Petroski.

Tretji dan v znamenju plus size modelov 

Kakor prejšnja dva dneva, je tudi tretji dan postregel s čudovitimi kreacijami. Kot prva se je predstavila kolekcija Things I Miss, za katero stoji kreativna direktorica Tina Princ.

Pravo presenečenje večera pa je bila revija kanadskega modnega oblikovalca Josepha Ribkoffa, čigar kolekcija obsega modne kose za celo paleto ženskih postav in številk: od S do XXL. Njegova znamka je med drugim tudi že večletni sponzor tekmovanja Miss Amerike za miss sveta. Njegove kreacije so nosile manekenke različnih velikosti in oblik, med njimi tudi tekmovalke šova The Biggest Loser Slovenija in predstavnice gibanja I Am All Women, z Natašo Mernik na čelu.

Tisti večer pa so svoje kreacije predstavili še oblikovalci PRiK, Svetlana Jaćović, Joseph Ribkoff, Profound Apparel, S.Oliver in Comma, Damir Ranković Ponorelii, Jona Bednjanec, ZIA, Janja Videc in Cha.Rak.Ter.

LJFW se je zaključil s podelitvijo nagrad

Četrti dan LJFW na prizorišču sicer ni bilo modnih revij, a se je kljub temu veliko dogajalo. Od 13. ure dalje so lahko obiskovalci v Showroomu pomerjali in naročali oblačila domačih in tujih modnih oblikovalcev, ki so pretekle dni svoje kreacije predstavili na modni pisti.

Nato je sledila podelitev nagrad. Podelili so štiri nagrade, peta, za najboljšo študentsko kolekcijo, pa bo podeljena 23. maja. Takrat se bodo študentje Naravoslovnotehniške fakultete, s katero LJFW sodeluje od samega začetka, predstavili na samostojni reviji v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Pod naslovom Ko-Lab bodo predstavljene najboljše študentske kolekcije in ena izmed njih bo s strani žirije LJFW izbrana za najboljšo.

Nagrado WOW LJFW za najboljšo kolekcijo je prejela Petja Zorec. Nagrade za najboljšo kolekcijo so letos podelili nekateri mediji, modne urednice ter novinarji, ki spremljajo in poročajo o Ljubljanskem tednu mode.

Nagrado DiGi WOW pa je prejela Jona Bednjanec. Nagrada je poklon in  priznanje kolekciji, ki jo izbere žirija posameznih gradnikov slovenske digitalne sfere.

Foto: Jure Makovec, LJFW

 

Prejšnji članekHuawei in HONOR objavljata nove cilje za strategijo dvojne blagovne znamke
Naslednji članekPredstavlja se Visoka šola za računovodstvo in finance

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.