Mit ali resnica: lepotni spanec

Dober spanec vpliva na tvoje počutje, količino energije, izboljša počutje, ustvarjalnost … ampak ali vpliva tudi na to, kako izgledaš? Ali spanec dejansko pripomore k boljšemu videzu?

Rastni hormoni

Njihovo nastajanje je odvisno od spanja in spalnih ciklov. Telo med spanjem proizvaja rastne hormone, ki pomagajo pri obnovi poškodovanih celic – lasje, koža, nohti, mišice. Raziskave so pokazale, da tej hormoni spodbujajo rast tkiv. To omogoča celjenje ran, poškodb in bolečih mišic.

Krvni pretok

Pretok krvi je med spanjem bolj dosleden in se med spanjem poveča. To pomeni, da se zjutraj zbudiš s sijočim obrazom in ne s pobledelo barvo kože, kot takrat, ko ti primanjkuje spanca.

Vsi poznamo podočnjake. Podočnjaki so prva stvar, ki jo opazimo in ki nakazuje nespečnost. Nanje vplivata pretok krvi in hidracija. Torej, če si privoščiš dober spanec in zadostno količino vode, se jih boš znebil v trenutku.

Podočnjaki

Kaj pa, če ne spiš dovolj?

Zaradi pomanjkanja spanca je koža videti starejša, pojavijo se podočnjaki, suhi lasje in pogosta je fizična izčrpanost. Vpliva tudi na raven vlage v koži in znižuje pH, zato ima koža manj sijaja.

In conclusion

Lepotni spanec je resnica! Rast las, nohtov, mišic, obnova kože, boljši pretok krvi in mladostna, sijoča koža – na vse to vpliva spanec. Redno spanje bo torej prineslo boljše rezultate kot različni kozmetični izdelki. Seveda pa k temu najbolj pripomoreta udobna vzmetnica in vzglavnik.

Lepotni spanec

Prejšnji članekNajboljši feel-good filmi
Naslednji članekNenavadni primer zvezde Severnice

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.