Najboljši feel-good filmi

Matilda

Če te daje nostalgija, si moraš ponovno pogledati to otroško klasiko. Mala Matilda, ki obožuje knjige in ima grozne starše, je prav vzor za majhne otroke. Prizor s čokoladno torto mi še vedno vzbudi slabost, konec pa je tako prisrčen, da se ob njem moraš nasmejati. Matilda je prav ultimativen film, ob katerem se boš takoj počutil bolje.

Matilda - Movie Trailer

Easy A

Ta najstniška komedija je ena boljših, kar so jih kdaj posneli. V glavni vlogi igra Emma Stone, ki se je sicer že uveljavila v bolj resnih filmih, je pa začela med drugim tudi v tej komediji. Glavna junakinja se pretvarja, da spi s fanti, v resnici pa ji tej fantje (večinoma piflarji) plačujejo. Zgodba je povezana z ameriško klasiko Škrlatno znamenje.

Easy A Official Trailer #1 - (2010) HD

Pride

Ta britanski film je bil posnet po resničnih dogodkih. Med vladavino Margaret Thatcher je prišlo do krize s sindikati rudarjev, ki so se povezali s skupnostjo LGBTQ+. Ti so jim pomagali prebroditi ekonomsko krizo, oblikovala pa so se tudi dolgoletna prijateljstva.

Pride Official Trailer #1 (2014) HD

Forrest Gump

Z oskarjem nagrajena klasika, ki je Toma Hanksa katapultirala med zvezde. Življenje je kot škatla čokoladnih bonbonov, kar pokaže tudi ta film. Forrest je eden najbolj pogumnih in navdihujočih filmskih osebnosti, ki te bo naučil, da nikoli ne smeš obupati.

Forrest Gump - Trailer

You’ve Got Mail

Eden najboljših romantičnih filmov, kar jih je bilo kdaj posnetih. Meg Ryan in Tom Hanks sta prav čudovita. Glavna junakinja je lastnica majhne knjigarne, ki ji začne groziti književna korporacija. Lastnika se nepričakovano zaljubita in iz sovraštva se rodi prav čudovita ljubezen.

You've Got Mail (1998) Official Trailer - Tom Hanks, Meg Ryan Movie HD

Julie & Julia

Vsak film z Meryl Streep je vrhunski (no, skoraj vsak). Tudi ta ni izjema. Zgodba sledi slavni kuharici Julii Child, ki je znana po tem, da je Američane naučila kuhati. Desetletja po izidu njene kuharske knjige mlada blogerka začne s projektom, da bo v roku enega leta skuhala vse iz slavne knjige. Ta projekt je spremenil njeno življenje.

Urednica revije Študent

Prejšnji članek1 milijon dolarjev za najbolj inovativna bivališča
Naslednji članekMit ali resnica: lepotni spanec

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.