Modni nasveti za stresne srednješolske dni

Female student glancing back while going for a in college. Girl walking with friends going for in high school.
Foto: jacoblund iz iStock

Ko smo preobremenjene s številnimi testi in domačimi nalogami, dekleta velikokrat rada najdemo uteho v ličilih in modi. Če smo že tako zaposlene, lahko svoje obveznosti vsaj opravljamo v stilu, kajne? Se pa zna zgoditi, da kdaj ostanemo brez inspiracije. Za take primere smo ti priskrbeli nekaj preprostih idej, ki lahko popestrijo še kako turoben, zaposlen dan.

1. Preprosto, vendar kulsko

Cropped shot of young slender woman in a fashionable blue jeans with a high fit isolated on a white background. Beauty and fashion concept

Obleci oprijete kavbojke in jih kombiniraj z malce širšim crop-topom. Ta je lahko kakršnekoli barve, saj na kavbojke praktično vse paše. Pazi samo, da se uskladi s torbico in čevlji. Čevlji so lahko preproste superge, uporabiš pa lahko še kakšen dodatek, kot so večje slušalke ali kapa s šiltom.

2. Preprosto, vendar elegantno

Young woman in a pink skirt and sneakers crossing the road in the summer

Če želiš elegantnejši videz, se lahko odločiš za obleko. Izberi obleko v preprostem kroju in jo kombiniraj s parom udobnih superg. Tako boš z lahkoto skakala iz ene predavalnice v drugo, ob tem pa izgledala kot prava dama.

3. Klasično, vendar luštno

Woman legs in black ankle boots with bag. Trendy hipster outfit style
Foto: visoook iz iStock

Če želiš videti še bolj ženstveno, lahko izbereš pulover in krilo. Izberi krilo z rahlim nabiranjem in ga kombiniraj s preprostim puloverjem v nežni barvi. Pod pulover obleci še kratko majico, če ti bo slučajno vroče. Ko ga slečeš, si ga zaveži okoli ramen.

4. Poslovno, vendar kulsko

Young fashion blond business woman in sunglasses at the mall

Če si želiš bolj poslovnega videza, ampak še vseeno izgledati sproščeno in ne preresno, se lahko oblečeš v večji (oversized) črn blejzer – ta je lahko tudi usnjen, in ga kombiniraš s hlačami iste barve. Pod blejzer obleci crop-top z dolgimi ali kratkimi rokavi. Celoten videz pa lahko popestriš z obutvijo ali torbico žive barve.

5. Preprosto, vendar udobno

A young pretty caucasian excited smiling blonde woman in a grey t-shirt and blue cap is happy about the news or lottery win isolated on color yellow background. Cheerful girl dances with her hands up

Če želiš bolj sproščen videz, se obleci v pajkice in večjo (oversized) majico z večjo poslikavo ali napisom. Celoten videz lahko povežeš z jeans jakno. Uporabi še kapo in nahrbtnik in pripravljena si na vse.

6. Udobno, vendar uporniško

Rocking denim wear. Fashionable young woman sitting on a chair against a grey background. Happy young woman looking away with a smile on her face in a modern studio.
Foto: jacoblund iz iStock

Udobno ne pomeni nujno dolgočasno. Obleci raztrgane kavbojke, belo majico ali crop-top in superge. Dodaj rahlo raztrgano jeans jakno ali pa krajšo usnjeno jakno. Kombiniraj z minimalističnim nakitom in sončnimi očali.

7. Barvito, vendar umetniško

Full Length Portrait of Trendy Hipster Girl Standing at the Yellow Brick Wall Background. Urban Fashion Concept. Copy Space.
Foto: brickrena iz iStock

Za nekoliko kreativnejši videz poskusi z različnimi vzorci in barvami. Lahko oblečeš barvito obleko ali krilo, ki se dobro ujema s supergami. Dodaj preprosto jakno in nahrbtnik v kontrastni barvi za nekoliko bolj kul videz.

Ne pozabi, da je najpomembnejše, da se počutiš udobno in samozavestno v svoji koži, zato izberi oblačila, ki tebi ustrezajo in ne tisto, kar od tebe pričakujejo drugi. Zgoraj našteti primeri so mišljeni kot inspiracija, oblačila prilagodi sebi, tako kot veš in znaš!

Prejšnji članekZakaj mačke predejo?
Naslednji članekPoziv k prijavi projektov za študentsko nagrado MFRU 2023

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.