Najboljši način odstranjevanja ličil

Najboljši načini odstranjevanja ličil
Najboljši načini odstranjevanja ličil Foto: privetik iz iStock

Vsak uporabnik ličil dobro ve, da najtežji del zagotovo ni nanos, vendar njihovo odstranjevanje.

Vsem se nam je že zgodilo, da smo bili zvečer enostavno preveč utrujeni in nas je postelja glasno klicala, zato smo brez prevelike krivde hitro smuknili pod toplo odejo in popolnoma pozabili, da svojega obraza še nismo pripravili za spanje. Vendar pa ti močno svetujem, da je takih dni čim manj. Tako kot umivamo roke, ker se čez dan nabere na njih ogromno umazanij, se te nakopičijo tudi na obrazu, zato si tudi ta zasluži, vsaj zvečer, osvežitev.

Jaz pri svoji (najbolj preprosti) večerni negi sledim naslednjim štirim korakom.

  1. Micelarna vodica.
  2. Čistilec na oljni osnovi – čistilno olje.
  3. Čistilec na vodni osnovi – čistilni gel ali pena.
  4. Nočna vlažilna krema.

Prvi korak : micelarna vodica

Ličila za oči, torej maskare, eyelinerji in senčke, ponavadi zahtevajo pri čiščenju še večjo predanost. Nepravilno ali nepopolno odstranjevanje teh povzroči vrsto težav z očmi, zato je še toliko bolj pomembno, da si zvečer vzameš čas in jih ustrezno očistiš. Svetujem, da začneš z micelarno vodico, ki jo naneseš na vatno blazinico in nežno masiraš oči, dokler si ne odstraniš vsaj dveh tretjini očesnih ličil.

Drugi korak : čistilno olje

Ko delno odstraniš očesni make-up, se lahko lotiš čiščenja baze. Baza pri ličilih predstavlja puder, korektor, rdečilo, osvetljevalec in kontur. Velika večina teh je lahko vodoodporna, zato potrebujemo čistilno olje, ki raztopi tisto, kar se le s spiranjem z vodo ne bi. Olje torej temeljito vtremo na suh obraz, tudi preko oči, da odstranimo še preostali očesni make-up. Nato speremo, pri čemer se olje ponavadi spremeni v mlečno tekočino in nadaljujemo s tretjim korakom.

Woman is moisturising her skin with a coconut oil
Foto: privetik iz iStock

Tretji korak : čistilec za obraz na vodni osnovi

Obvezno po olju uporabi še čistilec na vodni osnovi – to je čistilni gel ali pena. Ta nežno odstrani preostalo olje in nečistoče iz obraza, ne da pri tem poškoduje kožno bariero (naravno zaščito obraza). Ponovno spereš z vodo po nekaj minutni masaži obraza.

Četrti korak: nočna krema

Zadnji korak je ravno tako ključen. Najosnovnejši izdelek, ki ga po tako intenzivnem čiščenju in po celodnevnem nošenju ličil potrebuješ, je krema, ki bo kožo povrnila v normalno stanje. Ta mora biti prilagojena tvojemu tipu kože (masten, mešan ali suh tip kože) in njenim problematikam (akne, luskavica …), kar bom podrobneje razložila v naslednji objavi Večerna nega.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.