Pri izbiri modnih dodatkov je pomembna osebnost in stil oblačenja

Danes že skoraj ne srečamo dekleta, ki je ne bi krasil kakšen modni dodatek. Pri izbiri modnega dodatka moramo biti pazljivi, da z njim res naredimo piko na i in ne kaj drugega.

Poleg tega pa lahko z različnimi modnimi dodatki oblečemo isto obleko večkrat, pa hkrati ne bomo prav nič dolgočasni.

Z modnimi dodatki si boste poudarili drobne malenkosti, zato je še kako pomembno, da izberete pravi dodatek. Mi smo na pomoč poklicali Majo Žogan, modno svetovalko, ki nam je povedali veliko koristnih, predvsem pa modnih informacij pri izbiranju modnih dodatkov.

Pika na i z modnimi dodatki
»Z modnimi dodatki damo celotni podobi še tisto piko na i, še čokoladni preliv na vrhu sadne kupe. Torej lahko včasih brez kakšnega modnega dodatka izpademo zelo dolgočasni in pusti. Vsak posameznik pa se sam odloči, kako bo z dodatki eksperimentiral in kolikšno pozornost jim bo namenil. Nekdo si lahko nase navesi od verižice, uhanov ter rutke, pa bo videti prav »fleten«, nekdo drug pa bo videti čisto preveč kičast. Odvisno je tudi od našega osebnega stila.« Maja Žogan, modna svetovalka.

Ženska srednjih let : mlajše punce
Vsak ima svoj stil in okus in to ni prav nič narobe. Tako boste opazili, da se ženska srednjih let raje poslužuje minimalističnega nakita, ki definitivno ni kič, ampak je večina kakšen nakit iz belega zlata, čistega zlata, srebra, mogoče tudi kakšna svilena rutka ali pa lep pas s srebrno sponko, nam je zaupala Maja in dodaja, da so mlajše punce po večini pristašice kiča, pisanih rutk, tudi arafatk, odštekanih pokrival, tudi kakšna odštekana kravata bi se našla pri kateri punci ali pa pisani, enormni uhani… »Je pa res, da izjeme potrjujejo pravilo, tako da tukaj seveda posplošujemo in to ne velja za vse ženske srednjih let ali za mlajše punce, najstnice … Velikokrat pa smo pri modnih dodatkih omejeni glede na naš poklic, ki se mu moramo prilagoditi. Ampak to seveda ni ovira, saj lahko potem z modnimi dodatki eksperimentiramo v našem prostem času in si takrat damo duška.”

Velike pisane torbe
Težko je govoriti o najpogostejšem modnem dodatku. Na splošno se ženske najpogosteje odločamo za nakit, in sicer kakšne uhane, verižice, prstane, medtem ko je večina moških še zadržanih in jih težko prepričamo o kakšnem modnem dodatku. Seveda je to odvisno od vsakega posameznika, veliko pa odtehta tudi kraj bivanja. V velikih prestolnicah si moški upajo veliko bolj eksperimentirati. Letos se zelo »in« rutke, ki jih tudi moški nosijo, predvsem arafatke, pa tudi razne torbe, ki si jih moški obesijo čez ramena, in razna moška pokrivala oziroma čepice. Ženske si letos lahko damo duška z velikimi pisanimi torbami, ogromnimi zapestnicami, ekstravagantnimi, dolgimi uhani in pa pasovi, s katerimi lahko lepo poudarimo naše obline.

Modni nasvet za izbiro modnega dodatka
»Pri izbiri modnih dodatkov je pomembna predvsem človekova osebnost in stil oblačenja. Tako pri oblačenju kot pri izbiri modnih dodatkov je pomembno, da poslušate sami sebe in se v oblačilih ter dodatkih, ki jih daste nase, odlično počutite.«

»Modni dodatek moraš znati nositi, tako kot moraš znati nositi tudi oblačila.

»Ne paše vsakomur vsak modni dodatek. Pomembno je tudi, da si ne nadevamo nase preveč dodatkov, saj se je boljše osredotočiti na enega in naj bo le-ta zelo »šik«, kot pa navesiti nase vse, kar nam pride pod roke. Ampak dobro, tudi to smo že videli in doživeli. Žal.« Maja Žogan, modna svetovalka.

Barva letošnje jeseni je …
Vsako leto prihajajo novi stili, nove barve in tudi letos je tako. Obvezna barva letošnje jeseni je še vedno vijolična. Vseeno je, ali si omislimo puli, krilo, čevlje ali modni dodatek – pomembno je, da je vijolične barve. To jesen so prav tako modne rumena, rdeča in zelena, ki jih bomo odlično kombinirale s sivo barvo, ki se jo resnično da kombinirati s tisoč in eno barvo. Eksperimentirate lahko z velikimi torbami, dolgimi šali, čepicami, pisanimi nogavicami, visokimi škornji … «Predvsem pa bodite kreativni, ustvarjalni in si ustvarite svoj jesenski slog, v katerem se boste najbolje počutili in boste lahko izžarevali svojo lepoto tako, da vas bodi vsi opazili.« je za konec povedala Maja Žogan, modna svetovalka.

Mojca Buh

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.