Težave s sistemom študentskih bonov

Škodo, povezano z neuspešnim koriščenjem subvencij 288 študentov, ocenjujejo na 755 evrov in obljubljajo vračila. Kazen bo plačal tudi Margento

Težave z nedelovanjem sistema študentskih bonov so trajale 20 minut, razlog zanje pa so bile tehnične težave, sporočajo iz Študentske organizacije Slovenije. Trenutno ocenjeno škodo ocenjujejo na 755 evrov, povezana pa naj bi bila z neuspešnim koriščenjem subvencij s strani 288 študentov, ki bodo razliko subvencije dobili povrnjeno. Študenti bodo obveščeni pisno, vračila pa bodo dobili po 13. septembru.
ŠOS bo v skladu s pogodbo uveljavljal pogodbeno kazen napram družbi Margento storitve za povzročeno škodo, ki je nastala.

Krive tehnične nastavitve
Kot pojasnjujejo v ŠOS, je izvajalec storitve Margento v sistemu subvencionirane študentske prehrane zaznal težave s prenosom subvencij zaradi tehničnih nastavitev na procesnem centru. Do tega je prišlo zaradi nepričakovane aktivacije mehanizma za preprečevanje zlorab ob večjem dvigu transakcij na časovno enoto, kar je povzročilo, da se takojšnje unovčenje subvencij ni izvedlo, so sporočili iz ŠOS.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.