Spomladansko čiščenje garderobe – kam z oblačili?

Prihaja pomlad in čas je za spomladansko čiščenje garderobe. Imaš tudi ti v omari nekaj takih stvari, ki so ti neizmerno všeč, a jih nikoli ne oblečeš in se zato vsako leto znova tepeš po glavi, ko je konec zimskih mesecev? Najbrž je čas, da se tiste prozorne majčke končno znebiš.

gif nothing to wear

Torej, kako začeti? Odpri omaro in brezkompromisno vsa oblačila postavi na posteljo, mizo ali kar na tla. Začni pri zimskih oblačilih, kajti spomin na to, kaj si dejansko nosil to zimo je še vedno svež. In nato vsako majico, obleko ali pulover posebej vzemi v roke in se vprašaj, če si ga letos kdaj oblekel. Če je odgovor ne, jo daj na kup, kjer imaš stvari, ki jih ne boš več nosil. Če ti je oblačilo zelo pri srcu, pa ga nisi imel priložnosti obleči, ga seveda obdrži, a pazi, da tega ne storiš za preveč stvari. Take posebne primere daj na vrh kupa ali na vidno mesto, da se boš nato naslednjič, ko se boš oblačil, spomnil na tvojo obljubo in boš tisto dejansko oblekel.

Ko si enkrat vsa oblačila sortiral na dva kupa: na tisto, kar boš obdržal in na tisto, česar se boš znebil, preglej še enkrat oblačila, ki jih boš podaril. Če so luknjasta ali umazana, jih zavrzi, če pa so v dobrem stanju jih lahko najprej ponudiš prijateljem, če jih želijo, če ne pa jih podari.

nametana oblačila v omari

Kam z oblačili?

In če si bil pri čiščenju omare res priden in brezkompromisen, ti je najbrž ostalo kar veliko oblačil, za katera si se odločil, da jih ne boš več nosil. Oblačila tako lahko najprej ponudiš prijateljem, ki imajo podoben stil kot ti in za katere veš, da bi jim ustrezalo nekaj podobnega. Oblačila, ki so še vedno lepa za nošenje, ampak jih ti pač ne nosiš, lahko podariš (neseš na rdeči križ ali daš v zabojnike Humana), podariš nekomu, za katerega veš, da je v stiski, neseš na izmenjevalnico oblačil … Če pa oblačila niso več dobro ohranjena, jih lahko neseš v H&M, kjer v zameno za vrečko polno oblačil dobiš kupon za 10 % popusta ob naslednjem nakupu.

Tako boš očistil svojo omaro stvari, ki jih ne nosiš več, hkrati pa boš prispeval k kroženju oblačil in k ohranjevanju okolja.

Prejšnji članekHuawei z napravami naslednje generacije vstopa v obdobje omrežja 5G
Naslednji članekGrozljivke, ki so postale kultne

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.