Spomladansko čiščenje garderobe po feng šuju

fotografija je samo za wordpress, ni za tisk.
fotografija je samo za wordpress, ni za tisk.

S prvimi sončnimi žarki zagotovo že komaj čakaš, da boš lahko pospravil bundo in zimske škornje ter pričel nositi lahke jakne in plašče. Zato je ena najpomembnejših točk spomladanskega čiščenja prav čiščenje omare.

Dandanes imamo ljudje preveč stvari in tako je tudi z oblekami. Pomlad je čas, da premisliš, koliko oblačil, ki jih imaš v omari, sploh potrebuješ. To najlažje storiš tako, da iz omare vzameš vsak kos posebej in se vprašaš, če si to letos pozimi sploh kdaj oblekel. Če je odgovor nikoli, oblačilo podari prijatelju, daruj v dobrodelne namene, odnesi na izmenjevalnico oblačil. Če pa je v dokaj slabem stanju, ga lahko vrneš v trgovino (na primer H&M) in v zameno dobiš kupon za popust pri naslednjem nakupu. S čiščenjem garderobe se boš osvobodil slabe vesti, ki te preganja vsakič, ko odpreš omaro.

Ko pa si omaro popolnoma izpraznil in očistil, moraš oblačila seveda tudi zložiti nazaj. Če ne veš, kako se lotiti zlaganja oblačil, ti lahko na pomoč priskoči feng šuj. Kitajci namreč verjamejo, da ima vsaka stvar na svetu svojo energijo – tudi obleke – ter da je to energijo treba vzdrževati. Feng šuj tako priporoča, da oblačila zložiš po barvni lestvici, pri tem pa tudi upoštevaš načelo, da imaš uradna in službena oblačila na levi strani omare, na sredini vsakdanja oblačila, na desni pa intimne kose in oblačila za posebne priložnosti. Tako bo omara ohranjala svojo notranjo energijo in harmonijo.

Prejšnji članekTako vam leto dni zaslon ne bo povzročal skrbi
Naslednji članekNove raziskave o vplivu glasbe na duševno zdravje odkrivajo presenetljive rezultate

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.