Te zanimajo ličila pa ne veš kje začeti?

Ličila so luksuz. Nihče jih zares ne potrebuje, vendar si občasno rade vzamemo tisti čas v kopalnici, ki je namenjen samo nam, da se sprostimo ob ličenju ter počutimo božansko in kot najboljša verzija sebe.

Seveda imamo vse tisto eno prijateljico, ki že nekaj let sanja o ličilih, vendar sploh ne ve, kje začeti, katere produkte kupiti in v kakšnem vrstnem redu jih uporabljati. Zato smo zate pripravili kratek makeup vodič, ki ti predstavi najosnovnejše produkte in vrstni red njihove uporabe.

1. Primer

Primer je prvi korak v tvoji makeup rutini. Je izredno pomemben produkt, saj pripravi tvojo kožo na ličila – nahrani in zgladi jo ter tako poskrbi, da ličila izgledajo tako dobro kot lahko. Izbiraš lahko med različnimi tipi primerjev, vse je odvisno od tvojih potreb in želj – zmanjšanje por, matiranje kože, dodaten sijaj in podobno.

2. Čopiči

Brez čopičev nanos ličil ni mogoč, zato jih postavljamo na drugo mesto. Čopiče nujno potrebuješ za nanos senčil, pudra, korektorja, rdečila in tako dalje. Zadnje tri lahko naneseš z gobico – vendar je to odvisno od izdelkov – eni se lepše nanesejo z gobico, drugi s čopičem. Zato se je treba s tem malo poigrati in tako videti, kaj izgleda najboljše.

Nekateri ličila nanašajo s prsti, vendar to odsvetujemo, saj so čopiči res pomembni za čim lepši končni rezultat.

Čopiči za ličenje.

3. Puder in korektor

Naslednji korak je nanos pudra, ki se prav tako lahko prilagodi potrebam tvoje kože. Na primer, če imaš mastnejšo kožo, priporočamo matirajoč puder, če je tvoja koža bolj suha, pa nasprotno. Puder je lahko tudi različno intenziven – lahko je »gostejši« in prekrije vse nepravilnosti, če pa nimaš pretiranih težav s kožo, lahko najdeš tudi izredno lahek puder, ki pusti koži dihati.

Korektor lahko naneseš čez puder, če imaš močne podočnjake ali kakšne nepravilnosti, ki jih puder ni mogel prekriti.

4. Senčilo

Senčilo popestri tvoje oči. Preference glede barve so različne, saj je vse odvisno od barve ali oblike tvojih oči – kaj se ti najbolj prilega.

Senčilo se lahko nanese tudi pred pudrom. Nekatere moti prah senčil, ki pade na kožo in imajo zato obrnjeno rutino. Prah se sicer lahko z lahkoto odstrani s čopičem, vendar če se odločiš za nanos pred pudrom, potem si prej na veke nanesi korektor, ki v tem primeru deluje kot primer. Poenoti ti ten kože na veki in tako barva senčila pride bolj do izraza.

Senčilo za ličenje.

5. Črtalo za oči

Ta korak ni obvezen, vendar črtalo lahko popestri oči in doda tisto piko na i. Z njim lahko ustvariš zapeljiv, popularen »cat-eye look«. Nanesi ga po senčilu, lahko pa uporabiš samo črtalo brez senčila.

6. Maskara

Maskara poudari tvoje trepalnice – ustvari večji volumen, jih podaljša in tako »odpre« oko. Od vseh naštetih produktov, namenjenim očem, je ta verjetno najosnovnejši. Uporabiš lahko tudi samo maskaro, sploh ko se ti mudi in tako na hitro poudariš oči.

Maskara za oči.

7. Obrvi

Obrvi lahko dopolniš s senčilom, ki ustreza barvi tvojih obrvi, pri tem si pomagaš s tankim čopičem. Lahko pa kupiš komplet za obrvi v obliki gela ali prahu. Možnosti je veliko. 

8. Bronzer, highlighter in rdečilo

Ti trije produkti so zelo pomembni v smislu, da tvojemu obrazu dodajo barvo, ga poživijo in oblikujejo. Vendar ni nujno, da vedno uporabljaš vse tri – lahko samo enega, za tisto ekstra popestritev. Priporočamo pa uporabo vsaj enega izmed naštetih, saj v nasprotnem primeru (samo s pudrom) tvoj obraz lahko izgleda zelo bled in nenaraven.

Senčila s čopičem.

9. Šminka, bleščilo za ustnice, barvica

Ustnice lahko poudariš s šminko, bleščilom za ustnice, ali jih obrobiš z barvico za ustnice – vse je odvisno od tvojih želja in preferenc. Poigraj se!

10. Utrjevalec ličil

Za konec predlagamo, da ličila utrdiš tako, da obraz poškropiš z utrjevalcem. Ta poskrbi, da ličila stojijo čim bolj na mestu. Tudi tu obstajajo različni tipi utrjevalca, vse je odvisno od tipa tvoje kože.

Dekle si s sprejem šprica obraz.
Foto: Shape
Prejšnji članekMANLI na voljo pri novem slovenskem ponudniku notesniki.si
Naslednji članekAvstrijska študija ugotovila, da so bili ti dinozavri gluhi, leni in osamljeni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.