Zakaj je trd boljši od navadnega?

Woman bathing and washing her hair relaxed.
Foto: torwai iz iStock

Vroča voda, ki teče po goli koži. Vonj po svežem in para, ki se nabira na ploščicah. Kaj si pomislil ob teh besedah? Na kaj prijetnega? Kako pa ne, tuširanje je pa vedno prijetno opravilo! Veš, kaj je še posebej dobro, da uporabiš v kadi? Trd šampon in milo.

Nobena skrivnost ni, da se naš planet kar utaplja v plastiki. Kozmetični izdelki so eni najpogostejših, ki se znajdejo na odpadu. In zelo težko jih je reciklirati, ker je plastika prekrita s šamponom in milom.

Ženska si umiva lase

Samo pomisli, koliko plastenk mila in šampona porabiš na leto. Ogromno! Trda mila in šamponi so zato super izbira za vse. Dejansko boš z njimi tudi privarčeval, ne samo reševal planeta. Stanejo sicer malce več kot tekoči šamponi, ampak zdržijo veliko dlje.

Glavna sestavina tekočih šamponov je namreč voda, ki je v trdih oblikah ni. Ti šamponi so zato veliko bolj koncentrirani in posledično zdržijo veliko dlje. Da ne govorimo o balzamih v trdi obliki, ki ti lahko zdržijo celo eno leto ali še več!

Animacija rož in trdega šampona, ki prihaja iz embalaže

Trdi šamponi so čisto preprosti za uporabo – samo podrgneš jih po lasišču in že se ustvari pena. Penijo se bolj kot tekoče različice, pa še prav luštni so za pogledat! Trda mila se prav tako vračajo v modo. Ko se enkrat navadiš na njih, ne boš več kupil tekočih mil.

Kozmetična industrija se že prilagaja potrebam potrošnikov, ki zahtevajo manj plastike. Izbiraš lahko med res veliko trdimi šamponi, balzami in mili. Dišijo omamno, so vizualno čudoviti, pa še rešuješ okolje z njimi!

Navdušeni ženski

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Prejšnji članekRecept: najboljša ledena kava v petih minutah
Naslednji članekTrgovina Mirella v Trstu: nostalgija in problem hitre mode
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.