Sponzorirano

Zakaj nositi izdelke, narejene iz plute?

Različni izdelki iz plute
Sponzorirano

Pluta, naravna in trajnostna sestavina, ki jo običajno vidimo le kot zamaške v steklenicah. Pa veš, da se da iz plute narediti tudi tekstil? Ta je najboljša alternativa živalskemu usnju, zato je popolna izbira za vse vegane ali tiste, ki jih skrbi za okolje. Obenem ima toliko pozitivnih lastnosti, da bo prepričal prav vsakogar.

Prijazen do okolja in izjemno praktičen

Pluta je lubje hrasta plutovca, ki ga oberemo vsakih 9 let (in to brez sekanja drevesa). Hrast plutovec ima to izjemno lastnost, da se njegovo lubje regenerira in po vsaki letini dobi gladko strukturo. Tekstil, ki ga pridobimo iz plute, je zelo lahek, nepremočljiv, odporen na udarce in ogenj. Prav tako je hipoalergen, kar je čudovito za tiste, ki jih dajejo razne alergije.

Tekstil iz plute je seveda 100 % naraven in izdelan iz rastlinskih tkiv. Izdelki, narejeni iz plute, so narejeni popolnoma brez krutosti in poskusov na živalih, kar je velik plus v modni industriji. Je tudi zelo odporen na prakse, zato vam bo zdržal zelo dolgo, vzdrževanje pa je smešno enostavno, saj ga preprosto očistite z vodo in milom.

Tudi modni poznavalci uporabljajo pluto

Tekstil iz plute je unikaten, zato noben kos ne bo enak drugemu. Je zelo mehak material, zato se ga lahko uporablja za izdelavo torbic in drugih modnih dodatkov. Izdelki so zelo elegantni in sodijo k vsakemu outfitu. Nič čudnega, da pluto uporabljajo tudi priznani modni oblikovalci, kot so Jimmy Choo, Calvin Klein, Prada in Gucci.

Dopolni svoj videz z izdelki iz plute

Iz plute se lahko izdelajo najrazličnejši modni dodatki, od torbic do denarnic. Široko ponudbo izdelkov najdeš v spletni trgovini Cork.si, ki je specializirana za prodajo izdelkov iz plute. Iščeš novo torbico, ki ti bo zdržala dlje kot eno sezono? Preglej kolekcijo torbic iz plute in izberi pravo zase. Narava ti bo hvaležna.

Urednica portala in revije Študent

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version