Zvezdniški make up in zablestela boš!

Te znova in znova presenečajo zvezdnice, ki imajo popolno oblikovane obrvi, najlepšo, sijočo in zdravo kožo, zares polne in lepe ustnice. Misliš si … srečnice, ki jih je mati narava ustvarila popolne.

Večerni ali dnevni make up!
Predstavnice ženskega spola, najprej se morate naučiti ločevanja med večernim in dnevnim ličenjem. Make up, ki ga boste »nosile« podnevi, naj bo minimalističen, predvsem v naravnih odtenkih. Vse skupaj začnite pri kakovostni podlagi, ki se mora resnično čim bolj ujemati z vašo kožo. Lička poudarite s temnejšim kožnim ali rožnatim odtenkom, odvisno od barve polti, las in oči. Oči poudarite s kakovostno maskaro ter vse skupaj zaokrožite s poljubnim, a ustreznim bleščilom za ustnice. Medtem ko dnevno ličenje teži k čim bolj naravnemu in nepoudarjenemu, si za večerni videz lahko dovolimo nekoliko več. Uporabite lahko različne barve, bleščice, še posebej modne so t. i. zadimljene oči. Zvezdnice pa se velikokrat odločijo tudi za umetne trepalnice, ki ustvarijo zares zapeljiv in očarljiv, ženstven pogled. Pustite domišljiji prosto pot in bodite edinstvene. Pazite le, da vse skupaj ne bo izpadlo preveč ceneno, zato le en namig – osredotočite se le na en poudarjen del obraza!

5 korakov do popolnega videza!
1. Obrazna korektura je zelo pomemben ali celo najpomembnejši element ličenja, saj ustvari zdrav in spočit videz. In kaj to pomeni? Na obrazne sence nanesemo korektor v najsvetlejših tonih, da prikrijemo podočnjake in druge nepravilnosti. Temu sledi tekoča podlaga, katero zaključimo s pudrom v prahu.
2. Za popoln videz so pomembne tudi lepo oblikovane in negovane obrvi. Pri puljenju ne smete pretiravati, oblikujete pa jih tako, da segajo najvišje, če postavimo svinčnik diagonalno z nosnico. Pri oblikovanju uporabimo prozorno maskaro, ki vzdržuje želeno obliko. Svetle obrvi nekoliko poudarimo še z rjavim svinčnikom.
3. Senčenje oči je naslednji korak do zvezdniškega videza. Senčilo začnemo nanašati z zunanje proti notranji strani veke. Vedno začnemo s temnim senčilom, kateremu sledijo svetlejša. Vse skupaj se mora nekako ujemati tako na obrazu kot tudi z garderobo, kar pripomore k zares popolnemu izgledu. Zaključimo s črtalom, ki ga zabrišemo, in vse skupaj zaokrožimo z maskaro.
4. Tudi ustnice ne smejo biti »gole«. Glede na celoten make up se odločimo, ali jih bomo poudarili z bolj živahnimi ali bolj umirjenimi, naravnimi barvnimi odtenki.
5. Rdečilo za lica pa je pika na i celotnemu urejenemu ženskemu videzu. Največkrat ga izberemo glede na skladnost z rdečilom za ustnice, lahko pa se odločite tudi za temnejši odtenek od izbrane osnovne podlage.

Nasveti:
– Ne pretiravaj, manj je več.
– Če niste vajene ličil, jih sprva nanašajte previdno in v minimalnih količinah.
– Upoštevajte priložnost, dnevni videz naj bo lahek, večerni pa drzen.
– Ko končate, se vprašajte – ali vse skupaj deluje naravno?! Če je odgovor da, lahko samozavestno odkorakate kamorkoli!
– Svetlolasa in svetlopolta dekleta uporabljajte svetle sence, temnolaske pa se lahko odločite za temnejša senčila.
– Popravki tekom dneva so nujni, še bolj pa sijoč, samozavesten nasmeh.

Danes je izgled zares pomemben tako v vsakodnevnem življenju kot tudi v poslovnem svetu. Urejenost pomeni dober vtis, dobro mnenje in konec koncev tudi uspešnost na vseh področjih. Tako kot velja rek “obleka naredi človeka”, bi lahko rekli “ličenje je nujno za lepotičenje”!

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.