NBA All-Star 2019

Kaj je NBA All-Star?

Največji zvezdniki najmočnejše košarkarske lige na svetu, lige NBA, se vsako leto med seboj pomerijo v različnih disciplinah na NBA All-Star vikendu. Vrhunec dogodka, ki traja več dni, je seveda tekma vseh zvezd. Mlajši igralci, ki navdušujejo s svojo igro, imajo ločeno srečanje. Zvezdniki lige se bodo pomerili še v zabijanju, spretnosti in metu za tri točke.

Kdaj in kje?

Dogodek se bo odvijal v mestu Charlotte, ki se nahaja v zvezni državi Severna Karolina. Dvorana Spectrum Center je dom ekipe Charlotte Hornets, ki trenutno zaseda 7. mesto v vzhodni konferenci lige NBA.

Tekma vzhajajočih zvezd se bo odvila 16. februarja ob 3.00 po našem času. Naslednji dan bodo na sporedu tekmovanja v spretnosti, metu za tri točke in zabijanju. Prvi dogodek, preizkus spretnosti, se bo začel ob 2.00 po našem času, sledila bosta met za tri točke in zabijanje. Zadnje in najbolj odmevno dejanje All-Star vikenda, tekma vseh zvezd, se bo začelo v ponedeljek, 18. februarja ob 2.00 po našem času.

Tekma vseh zvezd

Na glavnem dogodku All-Star vikenda se bosta pomerili ekipi, ki sta ju sestavila LeBron James in Giannis Antetokounmpo. V začetni postavi Jamesove ekipe bodo zaigrali Kevin Durant, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, James Harden in seveda LeBron James. Na nasprotni strani bodo stali Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry, Joel Embid, Paul George in Kemba Walker. Vsako moštvo bo imelo na rezervni klopi 8 igralcev, ki bodo v igro vstopili kasneje.

Luka Dončić

Slovenski velemojster košarke je bil izjemno blizu uvrstitve na tekmo vseh zvezd, a mu na koncu ni uspelo, kar pa ne pomeni, da ga na All-Star vikendu ne bo. Sodeloval bo na dveh dogodkih, in sicer na tekmovanju v spretnosti ter na tekmi vzhajajočih zvezd. Na slednji bo predstavljal eno izmed glavnih orožji »ekipe sveta«, ki bo igrala proti »ekipi ZDA«.

Prejšnji članekNatečaj za naj prostovoljca v letu 2018
Naslednji članekAnime za začetnike

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.