10 zanimivih razlik med moškimi in ženskami

Seveda z naslovom ne mislimo družbenih razlik ali dvomimo o enakopravnosti teh dveh spolov. Ta članek se bo izognil te teme in se osredotočil na popolnoma znanstvena opazovanja, ki razlikujejo moške in ženske.

Sanje

Moški sanjajo kataklizmične dogodke, medtem ko ženske večkrat sanjajo težave v odnosih z različnimi ljudmi v njihovem življenju. Zato so moški velikokrat po nočni mori čustveno izmučeni, saj sanjajo vojne in katastrofe, ženske pa se zbujajo zaskrbljene.Moški se premetava po postelji.

Mišice

Moški imajo v povprečju več mišične mase kakor ženske. Čeprav je moško mišičevje  hitrejše in močnejše, pa žensko mišičevje lažje prenaša utrujenost in si hitreje opomore.

mišičasta ženska napenja bicepse.

Spomin

Ženske imajo večje spominske kapacitete. Zato se vedno spomnijo, kdaj smo ga polomili.

Na steni, pred katero sedi moški se pokaže računalniški opomnik, da je disk poln.

Telovadba

Med telovadbo ženske kurijo maščobo. Moški porabljajo ogljikove hidrate.

Ženska in moški delata razgibalno vajo.

Vid

Ženske imajo boljši vid za malenkosti in razlikovanje barv, medtem ko moški bolje zaznavajo premikanje. Te sposobnosti so verjetno ostale še iz časov, ko so moški lovili in ženske nabirale.

Oko.

Vonj in okus

Ženske bolje okušajo in vonjajo. Ta talent imajo zaradi več brbončic in večjega števila celic v delu možganov, ki zaznavajo vonje.

Lik iz Spuži Kvadratnik zavoha nekaj smrdljivega.

Stres

Oba spola dobita v času stresa dozo hormona oksitocin. Oksitocin z mešanjem z estrogenom deluje pomirjajoče, v mešanju z testosteronom pa povzroča agresijo. Zato je za moške velikokrat značilno, da so nagle jeze.

Dva stickmana se dereta.

Sluh

Moški um pogosto ignorira ponavljajoče se zvoke. To je zaradi vpliva testosterona na um fetusa, ko je še v trebuhu. Tako moški dobesedno ne slišijo določenih stvari. Ženske ponavljajočih zvokov ne obravnavajo na tak način in zato je včasih komunikacija med moškimi in ženskami težja.

Ženska pokaže s prstom: You better listen!

Alkohol

Ženske imajo v jetrih manj encimov kot moški. Zato težje razgrajajo alkohol in so zato tudi hitreje opite.

Gospodinja v pivski vrček zliva različne žganice.

Ljubosumje

10. Raziskava, ki so jo objavili v Journal of Human nature, je razkrila, da moški hitreje zaznajo subtilne znake nezvestobe pri svoji boljši polovici kakor ženske. Moške bolj prizadene spolna nezvestoba, medtem ko ženske bolj boli čustvena nezvestoba.

Par leži v postelji in oba skrivata telefon pred drugim.

Prejšnji članekAli kot študent potrebujem stoječo mizo?
Naslednji članekNasveti mladih odraslih za najstnike

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.