Ali pravilno uporabljaš kondome?

Cropped close-up portrait of nice glamorous lovely sweet attractive charming adorable wavy-haired lady mouth red lips biting latex pack isolated over pink pastel background
Foto: Deagreez iz iStock

Samo imeti kondom pri roki ko pride do vročih trenutkov ni dovolj, da preprečiš nosečnost ali spolno prenosljive bolezni, saj obstajajo tako pravilni kot napačni načini, kako uporabiti in odstraniti kondom. In prav je, da se naučiš, kateri so pravi načini.

Kondom natakni pred seksom

Seks začni in končaj s kondomom. Če boš uporabil kondom samo proti koncu, pred izlivom, je to enako, kot če ga sploh ne bi uporabil. Pred izlivom je namreč lahko prisotna predsemenska tekočina. Zato obvezno kondom natakni pred seksom.

Ne odvij ga pred uporabo

Ne odvij kondoma preden ga natakneš. Nujno ga odvij, ga odstrani iz ovoja in takoj natakni na penis – to je precej bolj enostavno in učinkovito.

Dva ni bolje kot eden

Če si kjerkoli slišal, da je bolje imeti dva kondoma kot samo enega, to takoj pozabi. Če uporabiš dva kondoma, to lahko povzroči nepotrebno trenje in trganje.

Ena velikost ni primerna za vse

Zelo pomembno je, da je kondom prave velikosti. Če je premajhen, hitro lahko pride do trganja, če je prevelik pa lahko med spolnim odnosom zleze dol.

Kondom ima rok uporabe

Tudi kondomi imajo rok trajanja. Če jih hraniš na primernem mestu, bodo zdržali med tri do pet let, a vedno preveri škatlo za točen datum. Tako kot ne želiš piti mleka, ki je krepko čez rok, si ne želiš uporabiti kondoma, ki mu je potekel rok trajanja.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRFabFitFun
Prejšnji članekBoljše prekarno delo kot nobeno delo?
Naslednji članekNajvečjo četvorko na svetu bo letos pospremil še Next Level Festival

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.