Hook-up v času korone

Življenje v času med in po epidemiji je bilo težko zaradi vseh omejitev, ki smo jih imeli in jih še vedno imamo. Ena od teh je druženje z drugimi osebami in seks. Hook-up – oziroma kakorkoli sam imenuješ tak dogodek – je bil že prej kar precej tvegana zadeva, zdaj je še toliko bolj. Kako lahko hook-up poteka varno? Je to brez poljubljanja? Ali je treba med seksom imeti na sebi kar maske ali obstajajo druge rešitve za vse to? Medtem ko drugačno mnenje težko predstaviš, se zdi, da si lahko vsi zamislimo, kar smo videli že v filmih. Podpisovanje pogodb, da nisi bolan, in tako naprej.

Ta že kar dolgo trajajoči virus smo morda vzeli malce samoumevno. Še vedno obstaja in še vedno je možnost, da zbolimo ali pa ga prenašamo naprej. A poleg tega virusa pri hook-upih nate preti še nekaj drugih stvari. Najbolj nevarne so spolno prenosljive bolezni, ki samo čakajo na novo žrtev. Da pa se lahko temu izogneš, preprosto sledi naslednjim nasvetom.

Možnosti virtualnega razmerja

Si kdaj slišal za hook-up brez telesnega stika? Z vzponom raznih aplikacij za virtualne sestanke in predavanja se je odprlo malo morje možnosti za virtualne zmenke. Namesto da jesta v restavraciji, jejta vsak v svojem stanovanju. Kavo in sladoled si lahko privoščita doma, pogovori pa ostanejo. Niso ravno bližina, a so dovolj, da zgradita dobršno mero zaupanja, ki vama bo pomagala v prihodnosti.

Preveri partnerja

Zavedam se, da je to včasih nemogoče in je strast premočna. Vsekakor zna biti to zelo čudno vprašanje, ki ga marsikdo ne postavi, ampak lahko pa ga ti. »Ali si zdrav?« Dobiš odgovor in evo, že sta v pogonu. Če svojega partnerja še ne poznaš, preprosto glej tiste najbolj pogoste znake, ki jih povezujejo z virusom. Kašelj, težko dihanje in vročina. Ti trije so kar dobri pokazatelji bolezni. Če partnerja poznaš, pa upe polagamo nate, da si zaupata in bi si to tudi povedala. Zaupanje na začetku pomeni prav toliko kot zaupanje skozi razmerje. To pa ne pomeni, da mora to postati razmerje, ne se ustrašiti.

Seks z masko

Če si zaupata in oba vesta, da nista bolna, potem težave med seksom načeloma ne bo. Kanadsko zdravstvo je med epidemijo priporočilo, da imajo ljudje tudi med seksom na sebi maske. Tega priporočila v Sloveniji (še) ni bilo. Kar pa je pomembno, je to, da se na šolskih hodnikih ne poljubljajte, a to je druga zgodba. Čeprav naj se virus ne bi prenašal s seksom, moraš spet paziti na druge zadeve. Kondom je obvezen! Vemo, da bolj paše brez, ampak prijetno je tudi biti zdrav in brez spolno prenosljivih bolezni. Lahko pa se pridružimo tistim, ki bi uporabo maske med seksom uporabili kot popestritev posteljnih aktivnosti. Potem pa maske na obraz in začnimo!

Pazi nase

Pri hook-upih take ali drugačne narave lahko pride do veliko neželenih zapletov. Ne le bolezni, pride lahko tudi do nasilja in drugih zadev. Ne želimo uničiti razpoloženja, ampak pametno je, da se ne spuščaš v nekaj, česar ne želiš. Pred hookupom pri sebi razmisli, ali si tega res želiš. Premisli o zaščiti, saj zna biti naslednjih nekaj mesecev precej razburkanih. Najbolj pomembno pa je, da se v hook up spustiš z osebo, od katere pričakuješ enako mero spoštovanja, kot jo daješ njej.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZdruženo kraljestvo dokončno zapustilo Evropsko unijo
Naslednji članekOdkritih 12 novih vrst, ki se skrivajo v globini

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.