Kako med epidemijo praznovati valentinovo?

Bliža se 14. februar in z njim valentinovo, ki ga bomo letošnje leto praznovali malo drugače. Prilagoditi ga bomo morali sprejetim ukrepom za zajezitev koronavirusa, zaradi česar bodo romantične aktivnosti, kot so večerja v restavraciji, masaža za pare, koktejli v čudovitem ambientu, prestavljene kar v udobje lastnega doma. Čeprav se to sliši dokaj dolgočasno, je lahko takšno valentinovo pravzaprav bolj zabavno. Čar je v tem, da poskusita s svojim partnerjem narediti dan čimbolj prazničen in pretiran. Pri tem ti lahko z nasveti pomagamo mi, saj smo spodaj povzeli nekaj izvirnih idej za najbolj romantičen dan v letu.

Pripravi zajtrk v postelji

Nič ni lepšega od sladkega in ljubezenskega jutra. Z zajtrkom v postelji lahko svoji Valentini ali Valentinu ljubezen izkažeš še preden vstane iz postelje. Pripravi najslajše jedi, kot so palačinke, in ne pozabi na romantične elemente – rdeča barva, srčasta oblika. Palačinke zato oblikuj v obliko srca in jih prelij z jagodno ali malinino marmelado. Mmm, kdo si ne bi želel takšnega zajtrka?

Oblecita ujemajoča oblačila

S svojim partnerjem si lahko vajin praznik polepšata z ujemajočimi oblačili. Oblečeta lahko preprosto rdečo majico, ki bo zaradi barve izražala ljubezen, ali pa ujemajoči majici s potiskom srca. Majici lahko priskrbiš ti in eno podariš svojemu partnerju, kot izvirno valentinovo darilo. Zagotavljamo ti, da mu bo darilo izjemno všeč!

Okrasita sobo ali dom

Glede na to da bosta s svojim Valentinom dan zaljubljencev zaradi ukrepov proti epidemiji preživljala v udobju svojega doma, lahko tega primerno okrasita. Svojo sobo lahko obložiš z rdečimi baloni, na steno obesiš vajine skupne fotografije in površine obložiš s sladkarijami. Poleg tega lahko za okraske poskrbiš tudi izven intimnih prostorov, saj lahko kupiš majhne stvari, kot so slamice za pijačo z napisom bodi moj/a. Poskrbi, da bo prostor odražal ljubezen, saj se bosta na tak način z dragim cel dan počutila posebno.

Naredita knjigo svojih fotografij

Knjiga skupnih fotografij je vedno najlepše darilo, ki ga lahko podariš svojemu partnerju. Letos pa ne rabiš knjige narediti sam, ampak jo lahko ustvarjata skupaj. To je super aktivnost, ki ne le, da vaju bo spomnila na vse najljubše spomine, ampak se bosta ob njej tudi izjemno zabavala.

Fotografiej

Ponovita svoj prvi zmenek

Hmm, je bil tudi vajin prvi zmenek v kavarni ob svoji najljubši pijači? Žal lahko to letos pijeta samo v udobju svojega doma. Privoščita si kakšno posebno kavo, vročo čokolado ali kaj močnejšega – koktejl. Če je bil vajin prvi zmenek v restavraciji, lahko pripraviš meni in poskrbiš za okusno večerjo. Uporabi svojo kreativno plat in ne pozabi spomniti svojega partnerja, s čim te je očaral na vajinem prvem zmenku.

Pošlji valentinove sladkarije

Če s svojim partnerjem letos ne morata biti osebno skupaj, poskrbi, da se bo na valentinovo vseeno počutil posebno. Zavij paket, ga pošlji po pošti in ga na tak način preseneti. V paketu naj bo nekaj sladkega, v obliki srca, kar bo vašega partnerja spomnilo na ljubezen, ki vaju povezuje.

pismo

Napiši ljubezensko pismo

Ne glede na to ali svojega partnerja na valentinovo vidiš osebno ali ne, je ljubezensko pismo ena izmed najbolj romantičnih stvari. Napiši osebno pismo, v katerem navedi vse razloge, zakaj ga imaš rad in dodaj svoje najljubše spomine. Zagotavljamo ti, da bo ljubezensko pismo najlepše darilo, ki ga lahko tvoj partner dobi na valentinovo!

Načrtuj noč igre

Glede na to, da je zadnje leto osredotočeno predvsem na elektronske naprave, lahko valentinovo preživiš brez njih. Namesto da zvečer gledata filme, lahko večer preživita ob pijači in svoji najljubši namizni igri. Na tak način se bosta še bolj povezala in poskrbela za zabaven večer.

Načrtuj filmski maraton

Če ti igranje namiznih iger ne diši, pa lahko načrtuješ filmski maraton in pripraviš zaporedje najbolj romantičnih filmov. S tem se boš izognil planiranju valentinovih aktivnosti in užival ob crkljanju s svojo drago – seveda pa ne smeš pozabiti na veliko prigrizkov.

Pripravi kopel

Nič ni boljšega od večerne sprostitve v vroči kopeli. Pripravi kopel, prižgi sveče in glasbo in ne pozabi na pijačo ter prigrizek. Svojemu partnerju nato zaveži oči in ga odpelji do kopalnice, kjer ga preseneti s svojo izvirno gesto.

Kopel

Naredita narezek

Ustvarita narezek s svojimi najljubšimi mesnimi in sirnimi izdelki. Na leseno desko dodajta tisto, kar vama je najbolj všeč in zraven odprita buteljko najljubšega vina. Narezek bo kot nalašč za vse valentinove aktivnosti – od filmskega maratona, do vroče kopeli.

Pripravita romantično večerjo

Ker letos za valentinovo ne moramo iti v svojo najljubšo restavracijo, lahko restavracijo pričaramo kar doma. Kaj je namreč boljšega od okusne večerje, ki jo pripraviš s svojo boljšo polovico? Če valentinovega ne bosta preživljala skupaj, lahko preko Zooma pripravita isti obrok in ga skupaj virtualno pojesta. Večerja bo tako zaokrožila celotni dan zaljubljencev in poskrbela za zaključni vrhunec – ali pa bo ta prišel kasneje …? ?

Krožniki in kozarci, večerja

VIRGood housekeeping
Prejšnji članekTop 3 pustni recepti
Naslednji članekRomantičen sprehod naj bo daljši od 10 tisoč korakov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.