Sam za valentinovo?

Sam za valentinovo?
Sam za valentinovo?

Uf, kakšen pritisk. Prijatelj te sprašuje, če je tisti šampanjec preveč ali premalo za njegovo boljšo polovico, v parku na poti na fakulteto se za vsakim drevesom nekdo mečka in požira, ključavnice so sedaj pripete še na kanalizacijske rešetke in vsi filtri na Instagramu so srčkasti in za dve osebi ...

Pa kdo je sploh začel to?

Zgodbic o tem, kako je ta praznik nastal, je precej. Ena, versko obarvana, pripoveduje o dogodku iz življenja svetnika Valentina, ki naj bi ga kot rimljanskega župnika za zapahe spravil takratni vladar Klavdij. Ta je bil namreč prepričan, da so poročeni moški slabši vojaki, zato je prepovedal poroke, Valentin pa jih je še vedno skrivaj poročal. V zaporu naj bi se Valentin zaljubil v hčer lastnika zapora in ko je nastopil dan njegove usmrtitve – 14. februar seveda, ji je tik pred svojo smrtjo poslal ljubezensko pismo. Vanj je ob koncu zapisal: »od tvojega Valentina«. 

Kaj naj počnem na ta dan?

Ljubezen je gotovo lepa stvar, a ni omejena le na čutenje med dvema organizmoma. Najpomembnejše ljubezni si pogosto ne znamo izkazovati – zdrave ljubezni do samega sebe. O tem, kaj vse to je in ni, kdaj drugič. Ti pa puščamo nekaj nasvetov, kako preživeti praznik zaljubljencev s samim sabo, s prijatelji in drugimi, ki ti veliko pomenijo.

#1: Če te cheezy lokacije, kjer se bo gnetlo valentinčkov, neprijetno vznemirjajo, se jih na ta dan izogibaj (razne slaščičarne, luškane kavarnice, restavracije z valentinovimi okraski na oknih in na vhodu).
#2: Tinder? 😉
#3: Če si pred kratkim končal zvezo in ti zlomljeno srce pravi, da one night stand ne bo prava poteza, nikar ne preživi dneva sam. Podruži se z drugimi samskimi prijatelji.
#4: Če si popolnoma ok z dejstvom, da si samski in nimaš potrebe po druženju s prijatelji, si privošči razvajanje. Pojdi po tisto malce dražjo steklenico vina, privošči si najdražji smoothie v plastičnem lončku, skuhaj si večerjo ali pa si privošči masažo. Ker si vse to zaslužiš.
#5: Če ne veš, o čem govorimo, ali pa ti ta dan ne pomeni prav nič posebnega, pozabi vse zgoraj napisano in dan preživi kot vsakega drugega.  

Oh to valentinovo.
Oh, to valentinovo.
Prejšnji članekHuawei P50 Pro: Ko se umetna inteligenca in prefinjenost združita
Naslednji članekYellowjackets: Serija o kanibalističnih srednješolkah

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.