Seks nasveti za bruce

Za veliko mladih deklet in fantov konec septembra predstavlja novo poglavje v življenju – tisti del, kjer je prisotnega veliko učenja, kritičnega razmišljanja, reševanja težav in razširjanja horizontov.

Govorimo o začetku študijskih let, ki prinesejo veliko mero samostojnosti in tudi odgovornosti. In zagotovo tudi večjo možnost za spolno življenje. A ker se odločitve v mladih letih hitro lahko sprevržejo v slabe ideje, je pametno, da se vsaj malo podučiš o tem, kaj vse moraš paziti, ko imaš veliko možnosti za seks. Če si tip človeka, ki seksa samo, ko je trezen, in z ljudmi, s katerimi je v razmerju, super, če si bolj nagnjen k flirtom za eno noč, pa si preberi nekaj spodnjih nasvetov.

  1. Ves čas imej na voljo kondome. Ne glede na to, ali si ženska ali moški, poskrbi, da bo imela tvoja nočna omarica vedno zalogo kondomov, ki jih lahko porabiš zase ali posodiš prijatelju. Investiraj v dobro kvaliteto z lubirkantom. Ko se bliža njihov rok uporabe, jih zamenjaj, ker kaj je hujšega, kot da se ti strga ravno med dogajanjem?
  2. Kondom vedno tudi nosi s sabo. Nikoli ne veš, kdaj boš spoznal ali spoznala nekoga in se v trenutku odločil oziroma odločila, da bosta preživela noč skupaj. Spravi ga v žep, poskrbi, da ostane na hladnem in suhem, zagotovo pa ne v denarnici ali v žepu izredno ozkih kavbojk.
  3. Raje ne seksaj pijan. Možnost je, da se boš napil, lahko celo tudi preveč napil. In to ne samo enkrat, ampak večkrat. In ko se zgodi, da nimaš več ravnotežja in se vse vrti okoli tebe, se nočnih dogodivščin raje izogibaj. Zagotovo si ne želiš, da bi bruhal vmes, pozabil na zaščito … In vsi vemo, kaj se lahko zgodi naprej.
  4. Ne spi z nekom, samo zato, da bi mu postal všeč. Spi z nekom, ker ti je privlačen in ker si pač želiš seksa, vendar brez pričakovanj, da se bo to kasneje razširilo v kakršnokoli razmerje. Če misliš, da seks danes pomeni razmerje jutri, se raje še enkrat vprašaj, če res želiš to narediti.
  5. Ne spi s prijateljevo bivšo. Res je, da se študij enkrat konča, a če želiš obdržati prijatelja dlje časa, potem ne spi z njegovo bivšo.
  6. Bodi odprt in iskren glede spolno prenosljivih bolezni. Tudi če se ti ne zdi, verjemi, da ima zagotovo marsikdo med ljudmi, ki jih spoznaš, spolno prenosljivo bolezen. Tega se ni treba sramovati, a če jo imaš tudi ti, moraš biti iskren in odprt glede tega. Tudi oralni herpes se lahko prenaša! Več kot bodo ljudje govorili o tem, manj bo ostalim nerodno in vsi bodo postali bolj pametni in bodo zaščitili sebe ter druge.
  7. Ne zapleti se s profesorjem. Mogoče se ti afera zdi nagajiva in zabavna, a gre bolj za zlorabo moči iz njihove strani. Zagotovo pa tudi ni vredno boljše ocene.
  8. Pozanimaj se o zdravstveni ustanovi, varnosti na faksu in preveri, kakšno politiko ima tvoja šola glede spolnega nadlegovanja. Zdravstveni domovi imajo informacije o boleznih, pri njih lahko dobiš kondome, hodiš na preglede in prosiš za teste nosečnosti. Preveri tudi, kakšna je varnost na faksu in pri študentskih domovih in kako reagirajo, če pride do spolnega nadlegovanja.

 

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRHuffingtonpost
Prejšnji članekKaj obleči za formalne študentske dogodke glede na tvoje astrološko znamenje?
Naslednji članekZmanjšajmo porabo energije v kuhinji za tretjino (del 1)

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.