55. Zlata lisica

Trenutno poteka ženski vikend svetovnega pokala alpskega smučanja v Mariboru. Na 55. Zlati lisici letos nastopa kar 9 slovenk, ki se borijo za najboljša mesta v alpski smetani. Slovenske barve zastopajo: Ilka Štuhec, Petra Robnik, Maruša Ferk, Neja Dvornik, Andreja Slokar, Desiree Ajlec, Ana Bucik, Klara Livk in Meta Hrovat.

V četrtek, 31.1., je ob 18.00, na Trgu Leona Štuklja, potekalo žrebanje številk za veleslalom. Včeraj, 1.2., je bila ob 10. uri na sporedu prva veleslalomska preizkušnja, zvečer pa je bila prav tako na Trgu razglasitev rezultatov in pa žrebanje številk za nedeljski slalom. V nedeljo pa se bo ob 10. uri odvil še slalom.

Meta Hrovat, Ana Bucik in Neja Dvornik, se bodo na Mariborskem Pohorju pomerile v obeh disciplinah. Na petkovem veleslalomu pa bomo poleg omenjenih lahko spremljali še Tino Robnik, Ilko Štuhec in Desiree Ajlec, slalomsko preizkušnjo pa bodo dopolnile še Maruša Ferk, Andreja Slokar in pa Klara Livk.

Naša najboljša predstavnica, Ilka Štuhec, se je takoj po včerajšnjem veleslalomu odpravlila na svetovno prvenstvo v Švedski Are, kjer bo branila naslov svetovne prvakinje v smuku iz leta 2017.

Ilki želimo vso srečo v lovu na nov naslov, prav tako pa veliko uspeha vseh lisičkam! 🙂

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.