Vedno skupaj … z našim telefonom

Dandanes se nam včasih zdi, da je dan brez telefona nemogoče preživeti. Nekaterim je preveč dolgčas na predavanjih, drugi morajo poskrbeti, da bodo njihovi profili na družbenih omrežjih ažurni, tretji pa ga potrebujejo predvsem za to, da izkoristijo bon in dobijo svojo hrano. Kakorkoli, prava mala katastrofa nastane, če ga na primer pozabimo doma ali izgubimo.

Ker so pri Googlu začutili, kako nemočno se počutimo, ko se od telefona preveč oddaljimo, so se povezali s podjetjem Levi`s in ustvarili pametno jakno, ki nas opozori, če naše pametne napravice ni v bližini.

Aplikacija, ki so jo poimenovali »Always together« omogoča, da se na našem mobilnem telefonu pojavi opozorilo, če se jakna preveč oddalji, hkrati pa nas pametno oblačilo opozori, če je situacija obratna. Ko se mobilnik preveč oddalji, znak tekstilne blagovne znamke na rokavu jakne začel utripati in oddajati svetlobne signale.

To pa ni edina zmožnost super pametne tkanine, za katero je treba odšteti približno 310 evrov (Levisova spletna prodajalna), ampak preko nje lahko nadziramo glasbo, dobimo navodila za pot ali pa nas hitro poveže z ljudmi, ki nas kličejo oziroma nam pišejo. Vsi, ki vas inovacija še bolj zanima, pa si lahko ogledate kratek predstavitveni video spodaj.

Project Jacquard: Levi’s smart jacket first look

 

Tako, zdaj bomo res lahko vedno skupaj … 😀

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Prejšnji članekKam po končani srednji šoli?
Naslednji članek55. Zlata lisica

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.