Aktivno v novo študijsko leto

Ob študijskih obveznostih študentje ne smejo pozabiti na športno udejstvovanje.

 

Redna športna dejavnost med drugim pomaga pri premagovanju vsakodnevnega stresa in izboljšanju koncentracije. Obstaja več organizacij, ki ponudbo prilagajajo prav študentom, in nudijo za njih še posebej ugodne cene.

 

Center za študijske in obštudijske dejavnosti Univerze v Ljubljani

V sklopu Centra za študijske in obštudijske dejavnosti Univerze v Ljubljani so študentom na voljo razni športni predmeti (aerobika, borilne veščine, družabni ples, fitnes, gimnastika, tenis, joga, košarka, nogomet, nordijska hoja itd.) in športno rekreativni programi (akrojoga, badminton, boks, bootcamp, družabni ples, fitnes, funkcionalna vadba, kardio vadba, pilates, plavanje, sabljanje, samoobramba, skoki v vodo itd.)

 

Športna dvorana v Rožni dolini

V športni dvorani v sklopu študentskih domov v Rožni dolini je študentom na voljo akrojoga, fitnes, kardio vadba, košarka, namizni tenis, nogomet, odbojka ter razni sezonski programi kot npr. alpsko smučanje, nordijska hoja, slackline, tek v naravi itd.

 

Tudi Šou šport

Številne športne aktivnosti nudi Šou šport, kot npr. aerobiko, jogo, pilates, plavanje, zumbo ter razne športne tečaje in usposabljanja (alpinistična šola, boks, joga, capoeira, francoski boks, jadralno padalstvo, klasični balet, potapljanje, sabljanje, salsa, samoobramba, swing, športno plezanje itd.).

 

Projekt Študentska vadba

Študentska vadba je projekt, ki dijakom in študentom, ki se radi rekreirajo, ponuja velik nabor ponudnikov najrazličnejših športnih aktivnosti – od fitnesov in bazenov do sezonskih športov in savn.

Nabor  vadb je skoraj neomejen: fitnes, ogromno vodenih vadb (pilates, TNZ, joga, BodyPump, step, zumba), plavanjem v bazenu, obisk savne, igranjem tenisa, badmintona ali skvoša, supanjem (deskanje z veslom), igranjem nogometa ali košarke in mnogo drugih sezonskih šporov.

Vadba poteka v modernih centrih za fitnes in wellness, športnih dvoranah in na prostem v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Kopru, Domžalah, Kamniku.

Šport je vse dragocenejša vrednota

Rezultati mnogih študij kažejo, da primerna gibalna aktivnost dviguje ali ohranja mnoge vitalne lastnosti in sposobnosti ter skrbi za harmonijo telesnega in duševnega. Šport postaja zaradi mnogostranskih vplivov na človeka vse bolj vrednota in nepogrešljiv sestavni del našega življenja.

Odrasla oseba naj bi se ukvarjala s športom vsaj 30 minut na dan vsak dan, otroci in mladostniki pa vsaj eno uro na dan vsak dan. S povečevanjem ravni gibanja in športnega udejstvovanja bodo narasle tudi koristi. Gibanje naj bo vsaj zmerne intenzivnosti do rahle zadihanosti, hitrejšega utripa srca, da boste po telesu občutili toploto ter se oznojili.

 

Gibanje upada na račun povečanja sedenja pred raznimi ekrani

Obseg gibanja in športnega udejstvovanja med mladimi upadata po celem svetu. Glavni krivec je sedeči način življenja. Vedno manj otrok hodi v šolo peš ali s kolesom. Preveč časa porabijo za gledanje televizije, igranje računalniških igric, delo z računalnikom – prepogosto na račun časa in priložnosti za telesno dejavnost in šport. Redno gibanje in športno udejstvovanje mladim preprečujejo tudi pomanjkanje časa in motivacije, premajhna podpora in vodenje odraslih, občutek zadrege ali nesposobnosti, pomanjkanje varnih prostorov za gibanje in šport in prepogosto nepoznavanje koristi gibanja in športa.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.