Evropski teden športa: bodi aktiven, bodi zdrav

Ta teden bo v znamenju športa. Od 23. do 30. septembra se bo odvijal že peti Evropski teden športa, z glavno temo #BEACTIVE. Številne dejavnosti bodo potekale po vsej Evropi.

Cilj?

Spodbuditi čim več Evropejcev k zdravemu načinu življenja, ki vključuje šport. Z glavno temo #BEACTIVE, oziroma »Bodi aktiven, bodi zdrav« v slovenščini, skušajo organizatorji ljudi navdušiti nad športom ne le med tednom, posvečenim športu, ampak čez celo leto.

Ženske na vadbi
Prav vsi bi del prostega časa morali posvetiti športu.

Telesna dejavnost je namreč pomembna za ohranjanje in krepitev zdravja, šport pa je lahko tudi način socialnega vključevanja.

Kdo lahko sodeluje?

Popolnoma vsi. Teden športa je namenjen prav vsem, ne glede na starost, spol ali telesno pripravljenost. Glavni namen Evropskega tedna športa je približati šport čim širši populaciji.

Kaj se bo dogajalo pri nas?

Po vsej Sloveniji bodo organizirani številni dogodki: vodene vadbe, športne igre, predstavitve športov, strokovni posveti in drugi. Preveri na spletni strani ewos.olypic.si.

Kako sodelujem?

Preprosto se prijaviš na enega izmed dogodkov ter se ga brezplačno udeležiš. Prijavi se na spletni strani Evropskega tedna športa.

Nekdo, ki štarta
Prijavi se na dogodke Evropskega tedna športa

Za zaključek …

… se pridruži še Dobrodelnemu večernemu teku, 28. septembra na Kongresnem trgu. Ob premagani razdalji 400 metrov bo Olimpijski komite Slovenije s sponzorji namenil finančna sredstva za mlade športnike iz socialno šibkih okolij.

Naj šport postane del tudi tvojega vsakdana.

Prejšnji članekKako biti bolj produktiven
Naslednji članekKoga ne razume Alen Podlesnik?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.