Kako biti bolj produktiven

Vsi se ves čas pritožujemo, da nam čas mineva prehitro. Dan ima premalo ur in nikoli nam ne uspe narediti vsega, kar bi radi naredili. Ob študijskih in službenih obveznostih nam zmanjkuje časa za osebno rast, hobije, zdravo življenje in druženje. Kako si lahko pomagamo?

Urnik spanja in vstajanja

Koristno je hoditi spat in se zbujati ob ustaljenem času. To ne bo pripomoglo samo k redu, temveč tudi k boljšemu spancu. Ko smo bolj naspani, imamo več energije za delo in ustvarjanje.

fant spi
Spanec je pomemben del produktivnosti.

To do list

Dobro je, da si preden gremo spat ali takoj po temu ko vstanemo, napišemo, kaj vse moramo storiti v dnevu. Opravljene naloge lahko sproti črtamo, kar nam bo dalo občutek zadoščanja. Seznam bo tudi zagotovil, da ničesar ne bomo pozabili.

Premori

Da ne pregorimo, si je med delom koristno vzeti kakšno pavzo. Pomaga že, če se na hitro sprehodimo po sobi/pisarni/predavalnici ali spijemo nekaj vode. Za kosilo si je dobro vzeti kakšno uro, če si jo lahko privoščimo.

utrujen moški pade na tla

Koledar

Poleg seznama dnevnih opravil mnogim pomaga tudi zapisovanje raznih obveznosti v koledar za tedne in celo mesece vnaprej. Za to seveda lahko uporabljamo tudi Googlov koledar ali tistega na pametnem telefonu.

Koristne aplikacije

Če med delom ali študijem ves čas odpiramo Facebook in Instagram, se bo delo samo zavleklo. V boju s tem nam lahko pomagajo razne aplikacije, ki nam omejijo čas (tako čas v dnevu kot količino časa), ki ga lahko preživimo na družbenih omrežjih, celo na YouTubu.

Prejšnji članekKaj vse se spremeni v tvojem življenju, ko postaneš študent
Naslednji članekEvropski teden športa: bodi aktiven, bodi zdrav

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.