Glasuj za naj planinsko kočo 2018

Poletje je idealen čas za obisk gora. V slovenskih hribih se takrat že tradicionalno začne glavna planinska sezona, ki svoj vrhunec doseže prav julija in avgusta. V tem času planinske koče in gorska zavetišča odprejo svoja vrata tudi med tednom, kar pohodnikom bistveno olajša načrtovanje večdnevnih izletov po slovenskih planinskih poteh. Če si med njimi tudi ti, te vabimo, da se pridružiš glasovanju za najboljšo planinsko kočo leta 2018.

V prvem krogu izbora, ki je potekal od 18. 6. do 6.  8. 2018, je letos sodelovalo kar 158 planinskih koč, kar je rekordno število. Med njimi je bilo tudi 29 visokogorskih koč, ki so jih organizatorji dodelili v samostojno kategorijo, kar je novost letošnjega tekmovanja. To pomeni, da za sodelovanje na izboru tokrat oddaš kar dva glasova hkrati. Na podlagi zbranih glasov se je v drugi krog uvrstilo deset finalistk. Glasovanje za najboljši dve pa se izteče 11. septembra 2018.

Akcijo Naj planinska koča 2018 organizira Planinska zveza Slovenije v sodelovanju s spletnim portalom Siol.net, kjer najdeš glasovnico. Kot rečeno, lahko izbiraš med petimi planinskimi kočami in petimi visokogorskimi postojankami. V času izbora vsak teden potekajo žrebanja za bogate planinske nagrade. Vsi, ki boste oddali svoj glas, pa boste vključeni še v glavno žrebanje ob izteku izbora.

Če rad/-a pohajkuješ po slovenskih hribih, potem dobro veš, kako se ob koncu napornega dne visoko v gorah prileže okusna gostinska ponudba in topla postelja. Čas je, da nagradiš gostoljubnost svoje najljubše koče in ji z oddanim glasom pomagaš do zmage.

VIRPlaninska zveza Slovenije
Prejšnji članekPrišparaj in odpotuj na maturanca
Naslednji članekPrijetna ohladitev s pravim indijskim lassijem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.