Hirscher kot iz drugega planeta, Kranjec solidno.

Moška smučarska smetana se je ta vikend preizkušala v italijanski Alta Badii. Na nedeljski preizkušnji v veleslalomu se je od slovenskih smučarjev med trideseterico uvrstil le Žan Kranjec in po prvem teku svojo uvrstitev zaključil na odličnem 6. mestu. V drugem teku je malenkost nazadoval in na koncu je njegova vožnja zadoščala za skupno 9. mesto. Naš najboljši veleslalomist je po tekmi dejal, da se je v prvi vožnji počutil bolje in da je še imel rezerve za tveganje, v drugi pa preprosto ni našel pravega ritma. Dejal je, da si je sicer želel več, ampak da je tudi 9. mesto soliden rezultat, za uvrstitev med najboljše pa bo potrebno še nekaj trdega dela.

Na Alta Badio Žana sicer vežejo prijetni spomini, saj je lansko leto prav tam prvič stopil na stopničke, ko je zasedel tretje mesto, leto prej pa je tam končal kot četrto uvrščeni.

Zopet pa je navdušil avstrijski as Marcel Hirscher, ki je v drugi vožnji kot za šalo pometel s konkurenco in v cilj pripeljal s kar 2.53 sekunde prednosti. To je tudi največja prednost s katero je nekdo zmagal, saj si je do danes prejšnji rekord svojil Ted Ligety, in sicer 2.04 sekunde.

Marcel je na italijanskem prizorišču tokrat zabeležil že kar 6. zaporedno zmago in bil tudi sam navdušen. »Mogoče bo zvenelo nekoliko neumno, ampak nisem si mislil, da je moja vožnja tako zelo dobra. Mislil sem si, da zgolj ohranjam vodstvo oziroma da bo šlo zelo na tesno«, je po tekmi dejal Avstrijec in s to zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.