Praznična darila – izziv ali nočna mora?

Praznične lučke, vonj po cimetu in kuhanem vinu, prve snežinke, domače dobrote, druženja s prijatelji in obdarovanja povsem upravičeno dajejo decembru naziv najbolj čarobnega meseca v letu. Vsej čarobnosti navkljub pa je december za marsikoga med nami tudi nekaj dni trajajoča nočna mora, ki se konča šele takrat, ko imamo končno izbrana vsa darila za naše najdražje. Vam zveni znamo? Ste tudi vi med tistimi, ki se vsako leto znova sprašujete, kaj izbrati za darilo? Kako z drobno pozornostjo polepšati praznične dni, biti pri tem izviren, hkrati pa za božična in novoletna darila ne zapraviti celega bogastva?

Morda vam pri reševanju vaših težav pomaga nekaj naših predlogov, ki terjajo le nekaj evrov, malo ustvarjalnosti in vašega prostega časa.

Božični piškoti

Začenjamo z domačimi dobrotami, ki vedno razveselijo. Če imate čas in voljo, potem lahko tokratni prazniki vašim obdarovancem zadišijo po vaših najljubših domačih božičnih piškotih. Receptov za pripravo je ogromno, za vse okuse in kuharske sposobnosti, le dovolj časa si morate vzeti, saj pri domači peki ni bližnjic. Če vam peka ne gre od rok ali vam zanjo zmanjkuje časa, pa se lahko v zadnjem trenutku rešite tudi s piškoti v kozarcu. Vse potrebne suhe sestavine za vaše najljubše praznične piškote stresete v steklen kozarec, ga zaprete, opremite z receptom in že imate pripravljeno krasno darilo.

Domača čokolada

Čokolada je vedno prava izbira, zato lahko za tokratne praznike izdelate domačo – po klasičnem receptu ali pa se malo ‘prešvercate’ in kupite poceni, a okusno čokolado za kuhanje in se priprave lotite po svoje. Čokolado razpustite v vodni kopeli, stopljeno čokolado razmažite, na debelino 3 milimetrov in po želji potresite z oreščki, suhim sadjem, gumijastimi bomboni, marshmallow penicami ter dajte na hladno, da se strdi. Tako pripravljeno čokolado pa nalomite na kose, jo spravite v kozarce, škatlice ali vrečke in že je pripravljena za razveseljevanje.

Podarite šal in z njim topel objem

Ker ne morete biti vedno v bližini vaših najljubših, jim objem lahko podarite za praznike v obliki toplega šala. Če znate, ga spletete sami, če ne pa ga lahko z malo dobre volje izdelate tudi iz drugačnih materialov – kupite mehko blago z zimskim vzorcem, ga razrežete na trakove, zarobite na šivalnem stroju in že imate za malo denarja za vse svoje prijatelje pripravljene mehke šale, ki jih bodo greli celo zimo.

Antistresna žogica

Antistresna žogica bo v teh časih zagotovo odlično darilo, ki ga lahko v nekaj minutah naredite sami doma. Potrebujete le balone, moko, lij, vilice in nekaj minut. Prazen balon raztegnite v vse smeri, s pomočjo lija vanj stresite moko in ga zavežite. Vzemite še drug balonček, odrežite zgornji del, ga ovijte čez žogico, da prikrijete vozel, in antistresna žogica je gotova. Da bo v času izpitov še kako uporabna, pa verjetno ni nobenega dvoma, kajne?

Skodelice s posvetilom ali fotografijo

So vaši najbližji strastni kavopivci ali ljubitelji čaja? Razveselite jih s prazničnimi skodelicami, na katere boste z nekaj umetniškega talenta zapisali kakšno zabavno misel, jutranji ritual ali natisnili kakšno skupno fotografijo, ki bo priklicala nasmeh na obraz in naredila pitje kave/čaja še ljubše.

Dišeče malenkosti

Za tiste, ki radi lepo dišijo, lahko doma izdelate dišeče darilo. Naredite majhna mila, penečo kopel, deodorant, parfum, balzam za ustnice, piling, aftershave ali kremo za telo … Možnosti je nešteto, receptov in idej pa na spletu prav toliko.

Moški/ženski komplet za preživetje

Kakšen komplet? Nujen za preživetje! Kozarec ali škatlo napolnite s stvarmi brez katerih pravi moški ali ženska zagotovo ne moreta. Zanj ne pozabite na vžigalnik, USB ključek, kakšen slan prigrizek, kondome, žvečilne gumije, pri njej pa so skoraj nujni vazelin, lak in pilica za nohte, kakšna čokoladna dobrota, dišeča krema … odvisno od tega, kaj se njej ali njemu zdi, da nujno potrebuje.

Praznični darilni boni

Pa ne tisti vrednostni, ki bi vas stali celo premoženje in bi jih prejemniki lahko zapravili v kakšni izmed trgovin, ampak takšni, posebni, z vašim pečatom. Verjamem, da bodo darilni boni za kidanje snega, brezplačne inštrukcije, čuvanje sosedovega mulca, sprehajanje psa, masažo po vaše, kuhanje kosila in čiščenje stanovanja vredni več od tistih s številkami. Ne verjamete? Poskusite …

Tako, to je nekaj idej za letošnja praznična presenečenja, ki jih lahko pripravite sami. Seveda pa nikar ne pozabite, da bolj kot vsa darila šteje čas, ki ga preživite v družbi vaših najljubših, zato si ga letos privoščite v izobilju. Pa čarobne praznične dni vam želimo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.