Janja Garnbret z napovedjo, ki bo razveselila mnoge

Athletic woman climbing indoors, view from the back
Foto: DragonImages iz iStock

Naša olimpijska prvakinja, Janja Garnbret, je napovedala vrnitev na svetovna prvenstva v plezanju. Na svojem instagram profilu je sporočila, da se bo udeležila svetovnega prvenstva v balvanskem plezanju, ki bo med 2. in 4. junijem potekalo v Pragi.

Vrnitev prvakinje na mednarodna tekmovanja

Janja Garnbet, najboljša slovenska in svetovna plezalka, je napovedala vrnitev na tekmovalne odre. Janji je začetek sezone preprečila neprijetna poškodba. Zlomila si je palec na levi nogi, zato je morala izpustiti nekaj prvih tekem svetovnega pokala. Izpustila je tekme v balvanskem plezanju na Japonskem, v Koreji in v ZDA. Svojo vrnitev pa je napovedala na tekmi v Pragi na Češkem, kjer bo ponovno nastopila na mednarodnem odru.

V balvanih pa je v mednarodni areni nazadnje tekmovala lani avgusta na evropskem prvenstvu v Münchnu, kjer je osvojila tri naslove. Postala je evropska prvakinja v balvanih in težavnosti ter v olimpijski disciplini balvani-težavnost, ki bo tudi na sporedu olimpijskih iger leta 2024 v Parizu. Janja je sicer najbolj znana po svojem uspehu na olimpijskih igrah v Tokiu 2020, kjer si je priplezala zlato medaljo v kombinaciji.

Janja je sezono odprla v Sloveniji

To sicer ne bo Janjina prva tekma v tej sezoni. Pred dvema tednoma je namreč tekmovala na tekmi državnega prvenstva v Kopru, kjer je pometla s konkurenco in se povzpela na zmagovalno stopničko.

»Najbolj me je zanimalo, kako se bo odzval moj palec. Na treningih načeloma plezam brez posebnosti, ni mi treba razmišljati o palcu. Na tekmi pa je vseeno drugače. Takrat, ko si na tekmi, ne moreš razmišljati, ne moreš se kar spustiti, če te zaboli. Tako da me je zanimalo, kako bo. Tu pa tam še čutim, da kaj še ni točno tako, kot bi moralo biti, a lahko normalno plezam,« je po tekmi na Obali dejala olimpijska prvakinja.

V Pragi bo nastopilo pet Slovenk, ob Garnbretovi tudi Katja Debevec, Julija Kruder, Lučka Rakovec in Lucija Tarkuš. Mia Krampl, ki je s šestim mestom poskrbela za edini slovenski finale v svetovnem pokalu letos, bo Prago izpustila, saj se želi pripraviti na sezono v težavnosti.

Janjin nastop bomo seveda z zanimanjem spremljali in navijali za našo gorsko kozo (GOAT).

Prejšnji članekOcena filma: Ko ljubezen spet potrka
Naslednji članek»WHO meni, da bi morali malčke poučevati o samozadovoljenju«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.