Jordanov dokumentarec in drugi vredni ogleda

Pet tednov zapored bo naš ponedeljek brez košarke polepšan. Po prvih dveh delih bosta zdaj vsak teden prišla dva dela dokumentarca The Last Dance. Dokumentarec o zadnjem pohodu do naslova prvaka ekipe Chicago Bulls. Pod taktirko trenerja Phila Jacksona so Michael Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman, Toni Kukoč in ostali naredili vse, da bodo prvaki še šestič. Da pa čakanje na naslednji del dokumentarca ne bo preveč pusto, sem ti pripravil najboljše dokumentarce o košarkarskih legendah.

1The Last Dance

10-delna serija, ki opisuje zadnjo sezono (1996-1997), ki so jo skupaj v rdečem dresu preigrali skupaj prej omenjeni igralci. Ker pa smo že vsi vedeli, da ni vse rožnato, nam bo še več povedal prav ta dokumentarec. Poseben vpogled v ozadje dogajanja najboljše ekipe vseh časov. Z zanimanjem pričakujemo nove dele, ki nam bodo odgovorili na vsa vprašanja.

2The Answer

Dokumentarec o karieri Allena Iversona, legende Philadelphie in košarke nasploh. Zgodba enega izmed najbolj vplivnih košarkarjev, ki je spremenil NBA za vse večne čase. Zgodba o mladem fantu iz revne družine, ki je bil zaradi napake poslan v zapor, a je vseeno postal prvi izbor na draftu. Otrok z mišljenjem I wanna be like Mike je postal navdih za otroke, ki so želeli postati The Answer.

3The Fab Five

Kdor dovolj dobro spremlja košarko, ve, kdo so bili ekipa Fab Five. Jalen Rose, Chris Webber, Juwan Howard, Jimmy King in Ray Jackson. Prva univerzitetna ekipa, ki je prišla do naslova v sezoni, ko je bila vsa peterka v prvem letniku. Dokumentarec o fantih, njihovem vplivu in igri košarke.

4Basketball: A Love Story

Podobno kot The Last Dance, je tudi to 10-delni dokumentarec s strani hiše ESPN. Režiser skozi dele ugotavlja, zakaj so se Shaq, Kobe, Magic, Bill in ostali zaljubili prav v košarko. Zgodba o legendah lige NBA, ki pa dejansko opisuje le lepe stvari.

5The Carter Effect

Vince Carter. Half man-Half amazing. Njegov vzdevek pove čisto vse. Oseba, ki je postavila Toronto na zemljevid in mu je za to lahko hvaležna. Košarkar, ki je v dvorane privlekel množice, saj so vsi želeli biti del tekme na kateri bo igral Carter. Eden najboljših »dunkerjev« vseh časov in igralec z zelo dolgim stažem igranja v ligi.

6Pooh: The Derrick Rose Story

Najmlajši MVP v zgodovini lige. Zgodbi o uspehu so sledile poškodbe in operacije, ki so ga pregnale na rob obupa. V dokumentarcu lahko vodimo celotno zgodbo od njegovih prvih tekem v življenju do sezone 2018-2019 z Minnesoto, ko je zaživel ponovno. Derrick Rose je bil in bo zgodba navdiha in najbolj eksploziven igrač vseh časov. In prav to ga je stalo marsičesa.

7Quiet Storm: The Ron Artest Story

Ron Artest ali Metta World Peace. Vsekakor pa eden izmed košarkarjev, ki je imel zelo razburkano kariero. Vsi poznamo slaven pretep proti ekipi Detroita imenovan Malice at the palace. Prvič pokazan v celoti in to prav v tem dokumentarcu. A ta je več kot le zgodba o pretepu. Je zgodba o spremembi življenja na bolje in o tem, kako najti smisel v lepih stvareh.

8Nekoč brata

Vlade Divac in Dražen Petrović sta bila zlata dečka jugoslovanske košarke. Po osvojitvi Evrope sta se podala v ligo NBA, kjer sta orala ledino za vse prihodnje rodove. Sledil je razpad Jugoslavije in razpad njunega prijateljstva. Še preden pa sta lahko zakrpala njun odnos, je Dražen tragično umrl v prometni nesreči.

9Kobe Bryant’s Muse

Ko je postavil košarkarske čevlje v kot, se je njegov izziv šele pričel. V dokumentarcu vidimo delček njegovega razmišljanja in pristopa do igre, ki jo je ljubil.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNizkokalorične alternative za enostavne sladice
Naslednji članekNASA in ESA objavili dih jemajočo fotografijo Stebrov stvarjenja

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.